BİR VEDANIN ARDINDAN « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

BİR VEDANIN ARDINDAN


Tabloya yansıyan rakamların sadece rakamdan ibaret olmadığını çok iyi biliyordum. Ancak yine de 12 Ağustos gününe ait kaybettiğimiz insan sayımızı gösteren tabloya ertesi gün bakınca, Murat ŞİT kardeşimizi, yol arkadaşımızı kaybetmenin acısı yüreğimi bir kez daha dağladı. Aynı acıyı 1994 yılında, Erzurum’un Tekman ilçesinde, göreve başladıktan birkaç ay sonra teröre kurban verdiğimiz okul arkadaşımız Nurullah SARAÇ’I kaybettiğimizde hissetmiştim.

Sendikal çalışmalarda, hele de zor şartlarda omuz omuza verilen mücadelede yıllara direnmek, bugünden bakınca çok daha anlamlı duruyor. 28 Şubat sonrasının Türkiye’sinde, tabuları yıkmak, zorbalarla yüzleşmek, yasaklarla boğuşmak gerekiyordu. Her adımda anlamsız yasaklarla karşılaşıyorduk. En büyük zorluğumuz değişime inancını kaybetmiş meslektaşlarımızdı. Sendika deyince uzak duran, değil ülkesinde veya dünyadaki haksızlıklara, okulundaki adaletsiz uygulamalara bile itiraz edecek cesareti kalmamış bir kitle ile kamuda başörtüsü, katsayı zulmü gibi inkılapları yaptık.

Bu süreçte yaşanmış onlarca anımız, unutamayacağımız acı tatlı hatıralarımız var. Murat ŞİT, bu süreçlerde önemli bir isim oldu. Diyarbakır Bismil İlçe Temsilciliği tecrübesiyle bizden bir adım önde oldu hep. Sultanbeyli’de oturan Şube Başkanımız Ali Yalçın’a en çok katkı sunanların başında geliyordu. Şubemizin üye deposu olmuştu Sultanbeyli. Önce şubemizi büyüttük ve ürettikçe ürettik. Projeler projeleri, eylemler eylemleri kovaladı…

Allah (c.c.) güzel insanları yanına erken alıyor derler, Murat kardeşimizi de erken aldı. Fakat erken vedaların acısı daha büyük oluyor. Neresinden baksan acı dolu. Beş günlük il dışı seyahatimi, erken keserek İstanbul’a dönüşüm, evimin olduğu sokağa girdiğimde aldığım acı haber ve daha belki de vücudu soğumadan define giden süreçte yanında olmamız da tesellimiz oldu.

Sendikada biriktirdiği tecrübesini önce Bolu Göynük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ardından da Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü’nde devam ettirdi Murat hoca. Kırk beş yıllık ömrüne sığdırdığı güzelliklerle, aldığı dualarla bu dünyadan, aramızdan göçüp gitti. Tıpkı bu yolda daha önce veda eden onlarca sendikacı arkadaşımız, büyüğümüz gibi gitti.

Her ölüm bir nasihattir. Sendikacılık bizim için Allah yolunda verilen mücadelenin bugünkü adıdır. Bir üye kaydederken, bir üyenin derdine çare olurken, dünya üzerinde zulmü bitirecek bir hareketin içinde olduğumuz bilinciyle hareket ettik.

“Sizin en hayırlınız, insanlara en çok yardım edeninizdir.” düsturu ile çıkılmış yolculuğa, Peygamber efendimizin içinde bulunduğu “erdemliler hareketi” bilinciyle dâhil olanlar bu dünyadan erken ayrılmış olsa da ömürleri bereketli olmuştur. Bu duygularla Allah seni sevdiği kullarından eylesin. Çünkü gördük ki dünyada sevenlerin çokmuş. Güler yüzünle hatırlıyor seni herkes, ahirette de yüzünün güleceğine işaret olsun inşallah.

Talat YAVUZ
Memur Sen İstanbul İl Başkanı
yavuztlt@hotmail.com