BAYRAMI TATİL SANAN TATİLCİYİ YÖNETİCİ YAPAR « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

BAYRAMI TATİL SANAN TATİLCİYİ YÖNETİCİ YAPAR


Web Banner

Bir bayramı daha geride bıraktık. “Nerede o eski bayramlar!” diyerek nostalji yapacak değilim. Arif Nihat Asya ‘nın da meşhur dizelerinde dediği gibi “…Ne olduysa bize hep azar azar oldu”. Bayramlar, her geçen gün biraz daha,  büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öpüldüğü günlerden, büyüklerin unutulduğu, küçüklerin tatil yolunu gözlediği günlere dönüştü. Devlet yetkililerinin  ardına önüne eklediği idari tatil bağlamında ilave günler de bu dönüşümü biraz daha hızlandırdı. Sonuçta “alan razı veren razı” dokuzlu günler işimize geldi.

 

Hepimizin şapkasını/takkesini önüne alıp düşüneceği bu gerçeklikten sonra şehri ya  emanet ettiklerimizin ya da ülkeyi emanet etmeyi düşündüklerimizin bayramları değerlendirmek (!) için sayfiye yerlerine kaçışını nasıl eleştireceğiz?

 

Hele hele bazılarına tatil bu kadar yakışmış iken gel de şehrin hesabını sor  Şehri Emin”den..

 

Kimden mi bahsediyorum?

Kimden bahsedeceğim; Önce, yüksek yüksek yerlerde oturup bodrum katlara mahkûm ettiğimiz garip-gurebayı unutuşumuzdan, bayramı tatil belleyip, bayramların aslî amacından uzaklaşmış  oluşumuzdan.  Sonra da “böyle başa böyle tarak” hesabı bir boşluk buldu mu soluğu sayfiye yerinde alan şehri -güya- emanet ettiğimiz Büyükşehir belediye başkanından..

 

İyi dost, zor zamanda, doğru yönetici ise kriz anlarında belli olur. “Onaltı milyon için çalışıyoruz” diyen Sayın Başkanın  bir sefer de kriz anlarında şehrin başında olduğunu, çizmelerini giyip çamurlu yollarda vatandaşa merhem olmak için çabaladığını görebildik mi?

Gören varsa beri gelsin.

 

Önce savrulduğumuz yanlarımızı onaracağız sonra  değerlerimizi yeniden ihya ederek kendimize geleceğiz.Bayramı tatil, sahteyi gerçek, yanlışı doğru görmekten caz geçtiğimiz vakit ne şehrin ne de ülkenin tatil severlere emanet edilemeyecek kadar değerli olduğunu öğreneceğiz.

 

Hâsılı her şeyin müsebbibi de biziz çözümü de biziz. Yeter ki kendimize gelelim.Aksi durumda, bugün şehir yarın da ülke tatilci, batıya öykünen nesli ve ekinleri ifsat etmeyi kafasına koymuş niyeti bozuk zihinlerin güdümünde bir anlayışa teslim olacak.

 

               İdris Şekerci

EBS  İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı

 

İdris ŞEKERCİidrissekerci@kamudanajans.com
Web Banner
Web Banner