BAŞARI SADECE BELGEDEN İBARET MİDİR? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

BAŞARI SADECE BELGEDEN İBARET MİDİR?


Web Banner

Bizim anlam dünyamızda “İnsan için ancak çalıştığının karşılığı vardır.” Bu hakikat iki tarafı olan bir gerçeği ifade eder. Adaletin eşitlikle aynı olmadığını idrak edenler için iltifatı ancak marifet ortaya koyanlar hak eder

 

Milli Eğitim Bakanı Sayın Özer, ikinci defa tüm çalışanlara soruşturması olanları istisna tutarak (Bunu ölçümleme imkanımız olmadığından beyanı esas kabul ediyoruz) tüm eğitim çalışanlarına Başarı Belgesi verdi. Peşinen ifade etmek gerekirse-öğretmenin itibarının zedelendiği bir demde-ayrımsız herkesi yaptığı işin kıymetinien yüksek düzeyde ortaya koyan ve  pandemi gibi zorlu şartlarda eğitim öğretimi aksatmayan fedakarlığın nişanesi olarak belge verilmesi çok anlamlıydı.  Lakin ikinci defa tüm çalışanlara belgesi verilmesi geri dönüşlere kulak kabartılması gereken bir vakıa olarak not edilebilir.

 

Yöneticilik yapanlar bilir; özveri ile çalışanla günü kurtaran çalışma iradesi ortaya koyanların ayrımı yapılmadan çalışma barışı tam anlamıyla tesis edilemez. İşimiz gereği öğretmen odalarını ziyaret ediyor, yönetici arkadaşlarımız ile istişare ediyoruz. Uzmanlık ve Başöğretmenlik sürecinde sınav getiren anlayış nasıl eleştiri alıyorsa, sorgusuz sualsiz herkese belge verilmesi de eleştiriliyor.

 

Yapılan işin ve ortaya konan iradenin  ne anlama geldiği kuşkusuz bakanlığın  takdirindedir. Ancak herkesin MEBBİS ‘inde-artık- en az iki belgenin olduğu bir  vaziyette,  Milli Eğitim Bakanlığı Personeline Başarı, Üstün Başarı ve Ödül Verilmesine Dair Yönerge’nin  mevcut haliyle uygulanması başkaca sorunları da beraberinde getirecektir. Malûm olduğu üzere “Bir malî yıl içinde ödül verilebileceklerin sayısı, kurumun yılbaşındaki dolu

kadro mevcudunun binde yirmisini geçemez.”  Bu yönerge dikkate alındığında ödül belgesi alabilecek yüzlerce eğitim çalışanı bu haktan yararlanamayacak.

 

“Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan edecek “ bu krizin çözümü ise basittir:

Bakanlığın başarı belgesi politikasına denk düşecek şekilde yönergedeki mevcut sınırın esnetilmesi ve hak eden her çalışana ödül belgesi ve buna bağlı olarak Maliye ile görüşülerek ödül verilmelidir.

 

İdris Şekerci

EBS İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı

Web Banner
Web Banner