Bakan Özer, Kılıçdaroğlu’na seslendi! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bakan Özer, Kılıçdaroğlu’na seslendi!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Gece Görüşü programında Hande Fırat’ın konuğu oldu.


Web Banner

Bakan Özer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun KPSS’den yüksek puan alıp fakat mülakatlarda düşük puan alan öğretmen adaylarına destek olmak için gittiği Milli Eğitim Bakanlığı’ndan içeri alınmadığı olayla ilgili ilk kez konuştu.

“MİLLİ EĞİTİM ŞURASI’NA CHP’DEN KİMSE KATILMADI”

Bakan Özer, “Eğitimi siyasi malzeme yapmaktan çıkarmamız lazım. Bakanlığa başladığımdan itibaren tüm paydaşlarımıza kapım açık. Bizim herhangi bir kimseyle görüşmeme gibi bir şeyimiz yok, yeter ki dert gerçekten eğitim olsun. Milli Eğitim Şûrası’na, eğitim komisyonu toplantısına CHP’den kimse katılmadı. Ben davet ettim. Öğretmen atamasındaki mülakatlarla ilgili hiçbir dahlimizin olmadığı bir süreç üzerinden böyle bir siyaset yapılması… Her yüksek KPSS alan, mülakattan yüksek alamaz ki.” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NA SESLENDİ

Kılıçdaroğlu’nun “Danıştay kararına uyulmuyor” iddiasına yanıt veren Bakan Özer, “Sayın Kılıçdaroğlu dedi ki ‘Danıştay kararına uymuyor.’ Biz de araştırdık gerçekten uymuyor mu diye ve bunun olmadığını gördük. Ertesi gün kamuoyu açıklaması yaptık bununla ilgili. Sayın Kılıçdaroğlu’nu MEB’in uymadığı Danıştay kararını açıklamaya davet ediyoruz dedik, bir açıklama gelmedi.” dedi.

“KILIÇDAROĞLU’NA ÖZGÜ BİR ŞEY DEĞİL”

Bakan Özer, “Danıştay’a yazdık, oradan da böyle bir karar olmadığı geldi. Siyasetin bu konu üzerinden bir sürece araçsallaştırılmasına ben yadırgadım, keşke hiç yaşanmasaydı. Sayın Kılıçdaroğlu protokol kapısından gelmedi. Kılıçdaroğlu’nu biz zincirle mi tutuyoruz? Bunlar üzerinden spekülasyon yapılmasını doğru bulmuyorum. Oralar hep eylemlerin yapıldığı yerler, sayın Kılıçdaroğlu’na özgü bir şey değil.” diye konuştu.

Web Banner
Web Banner