BAKAN “ÖĞRETMENLER MEMNUN” DEMİŞTİ, ANKETTE MEMNUNİYETSİZLİK ÇIKTI « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

BAKAN “ÖĞRETMENLER MEMNUN” DEMİŞTİ, ANKETTE MEMNUNİYETSİZLİK ÇIKTI


Web Banner

 

Öğretmenler, hiç olmadığı kadar yorgun, hiç olmadığı kadar kırgın, hiç olmadığı kadar mutsuz ve hiç olmadığı kadar MEB’e karşı tepkililer. En kötüsü de öğretmenleri hedef alan söylemlerle, öğretmenlere hiç olmadığı kadar kendilerinin değersiz olduğu hissettiriliyor. Daha kötü haberim ise; öğretmenler hiç olmadığı kadar dayanışma ve mücadele içindeler…

Çünkü öğretmenler; öğretmenlerinin karşısında olan bir bakan ve kariyer basamakları sınavı altına gizlenmiş bir zam sınavı ile imtihan ediliyorlar. Maaş zammının sınav başarısına bağlandığı, eşit işe eşit ücret ilkesinin yok sayıldığı bir sürece karşı yasal çerçevelerde demokratik haklarını kullanarak seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Ancak  Milli Eğitim Bakanımız  Sayın Mahmut Özer bu sesi ne yazık ki farklı alanlara evirerek öğretmenleri daha çok üzüyor ve incitiyor.

Mevcut durum karşısında Sayın Bakanımızın söylemleri ile öğretmenlerimizin söylemlerini somut verilerle de ortaya koymak mümkün.

Ortada bir memnuniyet mi var yoksa manipüle mi var? İşte anket…

Bakan ÖZER Kariyer Sınavı için “Öğretmenler memnun, sosyal medyada manipülasyon var” demiş!
Memnun musunuz Öğretmenlerim?
 Diye sormuşum.

Ankete  3 Bin 80 katılımcı olmuş. Ankete katılanların 3 Bin 22 kişi “HAYIR”  46 Kişi  “EVET” 12 Kişi “KISMEN” cevabını vermiş. Kısacası anketten % 98 oranında  kariyer sınvına karşı memnuniyetsizlik çıkmış.

Ayrıca öğretmenler yaptıkları yorumlarıyla da Kariyer Basamakları Sınavına dair görüşlerini de şöyle belirtmişler…

“Sokaktaki eylemler neyin nesi?”

“Bu kadar öğretmenin istemediği bir sınav niye bu kadar dayatılır akıl almıyor.”

“ÖBA üzerinden anket yapsınlar bakalım kaç kişi istiyor.”

“Memnun muyuz görelim!!! Uzman ve Başöğretmenliğe müracaat eden toplam 614000 öğretmenimiz bu eğitimlere kariyer için mi? Yoksa sonunda maaşlara verilecek iyileştirme için mi müracaat etti? Sınav sonunda sadece kariyer verilecek denilsin bakalım!!! Sınava kaç kişi müracaat edecek ve girecek görelim? Sosyal medyada yazanlar öğretmenler değilmişşş… Öyleyse sınav için mebbis üzerinden anket yapılsın o zaman…”

“He zaten işlerine gelmeyince provakatör olur manipülasyon olur çünkü kendi akil edemiyor ya öğretmen manipule gerekiyor yoksa öğretmen salak anlamaz ki sınavı isteyip istemediğini”

“Olacak zaten oldu o yuzden bu haksizligi kaldiramiyorum ya benden 2 ay once atananlar 16 yil once o sınava girdiklerinden şimdi baş sinavina girecekler ve16 yıldır eksik aldigim maaş farkına kat be kat fazlası eklenecek yani sizlerin bu sinava razı olması bizlere cok ama cok olumsuz yansiyacak oysa birlik olabilsek sizlerde bizlerde fazlasini kazanacagiz ancak birlikte hsreket etmek tek çaremiz alinmadigimiz sinav 16 yildir acilmadi sadece bunun icin bile cok buyuk tepki verip girmemek lazim ama” “onemsenmiyorsa ben yalnizca alacagim bin tl ye bakarim deniliyirsa diyecek bir seyim yok malum manipüle !!! etmek istemem”

“Hangi öğretmen memnun,sınavsız 90 bin öğretmenin, uzman öğretmen olarak kabul edilmesinden dolayı,o 90bin öğretmrn memnun olabilir ,mülakatla ,kayırmayla idareci olan memnun .Bunun dışında yüzbinlerce öğretmen arasında

tarihte görül;mülmemiş bir tedirginlik ve moralsızlık yaşanıyor.Bunların memnun olacak halleri mı var?”

 

“Kariyer sınavı değil maaşa zam sınavı. Maastan memnun olmayıp yetiremeyip, artı kazanc elde edebilme sınavı, yol yemek masrafını çikarabilme sınavı, memnuniyet değil yaşam şartlarının zorlasmasindan dolayı mecburiyet sınavı

Konuya, dışarıdan BAKAN memnun, konunun muhatabı bizler değiliz…

Öğretmenleri anlamadığı belli konuya uzaktan bakıyor

Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş.”

 

 

“Sosyal medya nabızdır!. Sosyal medyayı hafife almak demek fikirlerimize saygı duymamak demektir. Altını çizerek tekrar söyleyelim: SINAVA HAYIR!..”

“O videolar 180 veya 240 saat açık kaldı ve bitirildi ya, onların kriteri o. Ne anladılar, nasıl buldular onu düşünen veya sorgulayan yok. Sonuçta hiçbir sosyal medya kullanmayan bir bakanımız var. İşimiz biraz zor gibi.”

“Nasıl memnun olalım ya en yakın arkadaşım Ocak ayından sonra 3000 TL fazla alacak aynı derece kademedeyiz o 5 yıl üniversite okumuş ben 4 yıl ama o 4 yılın son iki yılında aynı formasyon dersini aldık ben deli gibi çalıştım fen edebiyatlı olarak o çok daha rahattı okurken sadece çünkü onun programında yayılmıştı dersler o yüksek lisans derecesinde ben lisans derecesi ile mezun olduk sonraki yıllarda iki kez yüksek lisansım tezim yarıda kaldı hayat şartları yüzünden şu an üçüncü kez lisansüstü yapıyorum”

“Hayal dünyasında yaşıyor Sayın Bakan”

“Milyon kez hayır hayır”

“Öğretmenler deyince Akademisyenleri kastettmiştir heralde”

“MEMNUN-SEN LİLER MEMNUN”

“Gülüyorum anlattıklarına ,ama sinirden…..sadece işin mutfağında olmayanlar inanır anlattıklarına.sinavla sadece aldigimiz eğitimi anlayıp anlamadığımız olcecekmis.videolari anlamissak 3 bin/5bin ödül verecekmiş.pehhh!!!”

“Şu %2 yi hep merak ediyorum..bürokratlar da bu 2 yi büyüteçle bakan beye gösteriyor..garibim de büyük resmi göremiyor, %2 cücüğü dev sanıyor”

“Onun cephesi memnundur. Biz hiç memnun değiliz”

“Öğretmenler adalet istiyor. Eşit işe eşit ücret istiyor. Aynı işi yapan öğretmenlere eşit ücret artışı istiyoruz”

“Öyleymişik, kendimizi bilmiyormuşuz”

“Ben emekli öğretmen olarak yapılan işin öğretmenin yok olan itibarını yerle bir ettiğini görüyorum. Sayın bakanın bu yanlıştan döneceğini bekliyorum.”

“Asla. Hangi öğretmenlere sorulmuş acaba?”

“Cevap hakkı bile yok bu ifadelerde bu nasil memnyniyret”

“Hergün tweterdeyim. Hicte manipikasyon yapmıyorum. Bizi duyana kadar yazmayada devam edecegim.”

“Sayin bakanım öğretmenlerin isteğini yerine getirmeli.Öğretmen değerlidir ve toplumun önderidir.”

“sınava girmek için video izleme şartı topluma memnuniyet olarak aktarılıyor. bu farkı sendikaların basın açıklaması yaparak topluma gerçekleri söylemesi lazım”

“Öğretmenler adalet istiyor. Eşit işe eşit ücret istiyor. Aynı işi yapan öğretmenlere eşit ücret artışı istiyoruz”

“izleri ne kadar değersiz gördüklerini bir kez daha kanıtladılar.Atatürkün öğretmenlere verdiği değeri bir kez daha hatırlatmak isterim.

Bir kısım ebs mensubu olanlar memnun çünkü son bir kazanım elde etmek istiyorlar ama Allah’ın adaleti büyüktür”

“Olayları kendi lehine yorumlamış. Sınava baş vurmadık daha. Kanunu övüyor. Kanun kanun dışında her şeye benziyor.”

“Hayır. Öğretmenlere soran mı var?”

“Onlara göre her şey güllük gülistanlık. Her şey harika . Okullar , sistem, imkanlar müthiş. Bir tek öğretmenler eksik. O eksiği de video, PDF ve sınavla kapatırsak Finlandiya korksun bizden !”

“Hayırdan başka seçenekleri işaretleyen arkadaşlar nasıl bir kafa yaşıyorlar merak ediyorum  Hayır cevabını geçtim bir kaç kişi kısmen demiş. Daha ne istediklerini bilmeyen öğretmen arkadaşlarımız var”

“Sarı sendikalara üye olan öğretmenler memnun galiba”

“Duymuyor sesimizi resmen duymuyor bize sağır bir bakanimiz var”

“Tabiri hayır öğretmenlerle dalga geçiyorlar. Sınava hayır.”

“Memnun olan varsa onlar büyük ihtimalle EBS’ye üye olanlar ve milli eğitim bakanlığıdır.”

“Öğretmen eğitimlerine bile Paris İklim Antlaşmasını koyarak egitime malzeme yapan lardan ne beklenir !”

“Her açıklama bir öncekinden daha vahim”

“Bizleri ne kadar değersiz gördüklerini bir kez daha kanıtladılar.Atatürkün öğretmenlere verdiği değeri bir kez daha hatırlatmak isterim.”

KADRİYE DEMİREL

Eğitimci Yazar

 

 

Kadriye Demirelhaberbilgi@hotmail.com
Web Banner
Web Banner