Bakan Kasapoğlu’ndan önemli açıklamalar « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bakan Kasapoğlu’ndan önemli açıklamalar

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, CNN TÜRK’te açıklamalarda bulundu. Bakan Kasapoğlu, “Bugüne kadar gençlerimizin hiçbir talebine kulaklarımızı tıkamadık. Bakanlık olarak da hep gençlerimizin önünü açtık.” dedi.


Bakan Kasapoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle; 

Gençler bizim hep aramızda. Biz hep gençlerin arasındayız. O yüzden bu seçime mahsus bir durum değil. Bakanlık dönemimizde de özellikle gençler, gençlik bizim önceliğimiz oldu. Gençlere yönelik yatırımları gerçekleştirdik. Hükümet olarak Türkiye’nin son 21 yılında en önde gençler var. Yeni oy kullanacak gençler var ama biz hep gençleri düşündük. Bu süreçte de gençlerle beraberiz. Gençlerin ilgi alanları, sevinçleri bizim hep önceliğimiz oldu. Gençleri biz bugün teknolojiyle ilgili görüyoruz, sanatla ilgili görüyoruz, spora ilgili gençler görüyoruz. Bu gençlerin ilgilendikleri alanlara dahil ne gerekiyorsa onlara sunmuş bir hükümetiz. Biz gençlerle birlikte siyaset yapıyoruz. Gençlerin güçlü bir şekilde var olması. Muhalefetten bizi ayırt eden budur biz gençleri biz özne olarak görüyoruz. Bürokrasi de gençler var. Seçilme yaşını 18’e indirdik. Bu bir güvenin sonucudur. Gençler her zaman bizi hareketleriyle, çabalarıyla hep mutlu kılmışlardır.

DÜNYA UYGULAMASINDA İLK

Ben gençlerden hiçbir zaman ayrı durmadım. Gençlerle hep bir arada olduk, resmi konuşmalarla değil. Gençlerle oturduk dertleştik, oturduk yemek yedik, onların eleştirilerini dinledik. Dedik ki gençler süreçleri gelin birlikte yönetelim. Biz yaptıklarımızla konuşuyoruz. Gençlikle ilgili de şunu söyleyeyim, biz hep gençleri dinledik. Genç odaklı hizmet üreteceğiz dedik. Gelin gençler bütçeyi birlikte yapalım dedik. Bu dünya uygulaması olarak ilkti. Gençleri biz dinlediğimizde böyle bir iletişim talep ediyorlar. Her şeyin başı iletişim, bu gönül bağını kurmak. Ben şu an İzmir’deyim ama ülkemizin her bir ilini dolaştık. Her birinde ben bu anlamdaki iletişim tarzımızın onlarda oluşturduğu memnuniyeti görüyorum. Gençler konuştuğumuzda farklı konularda talepleri var. Her gencin ilgi alanı farklı.

GENÇLERİMİZİN HİÇBİR TALEBİNE KULAKLARIMIZI TIKAMADIK

Bugüne kadar gençlerimizin hiçbir talebine kulaklarımızı tıkamadık. Bakanlık olarak da hep gençlerimizin önünü açtık. Bundan 21 yıl önce Türkiye’de gençler üniversite konusunda 10 kişi başvuruyorsa kaç kişi başvuruyordu 2-3 kişi girebiliyordu. Herkesin üniversiteye girmesine yönelik altyapı oluşturduk. Tüm illerde üniversite var. Dünyanın en geniş kapsamlı kredi ve burs sistemi ülkemizde. Artık gençler ne yapıyorlar başvurdukları anda aldığı krediyi öderken aynı değer üzerinden ödüyorlar. Dolayısıyla burada bizim gençlik odaklı siyasetimizde üniversite bir aşamaydı onu başardık. Yurt Türkiye’de 20 yıl önce 100 kişi başvurunca 10 -12 kişi yerleşebiliyordu. O yurtlar ki eski binalar… Bu yıl başvuran herkes şehir merkezlerinde yurtlara yerleşti. Yedekte bir tane öğrenci kalmadı.