Atanamayan binlerce öğretmen Ankara’da buluştu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Atanamayan binlerce öğretmen Ankara’da buluştu

Ataması yapılmayan öğretmenler Ankara’da buluşarak ek 40 bin atama istedi.


Web Banner

Eğitim alanındaki en büyük iki sendikanın başkanının da katıldığı eylemde, öğretmenler 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasının son yılların en düşük sayısı olduğunu söyleyerek Milli Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’na tepki gösterdi. Ataması yapılmayan müzik öğretmenleri de sorunlarını kendi yazdıkları şarkılarla anlattı. Sözlerini ataması yapılmayan bir müzik öğretmeninin yazdığı “Ata Bizi Erdoğan” şarkısına ataması yapılmayan binlerce öğretmen eşlik etti.

Ataması yapılmayan binlerce öğretmen sık sık “Öğretmen yanıyor maliye susuyor”, “Ücretli kölelik istemiyoruz”, “Okuduk okuduk okutamadık” sloganları ile atama taleplerini dile getirdi.

‘Öğretmenler en çok ihtiyaç duyulan zamanda atanmayacaksa ne zaman atanacak?’

Ataması yapılmayan öğretmenler adına konuşan Eylem Şakiroğlu, 20 bin atamanının emekli olan öğretmen sayısını dahi karşılamadığını vurgulayarak, “20 bin atamanının öğretmen açığını kapatma noktasında hiçbir etkisi olmayacaktır. Geçtiğimiz günlerde açıklanan Türkiye ekonomisindeki yüzde 7’lik büyüme talebimiz olan ek 40 bin atama için öne sürülen ‘kaynak engeli’ gerekçesini ortadan kaldırmıştır. 500 bin öğretmenin aklında tek bir soru var; öğretmenler kendilerine en çok ihtiyaç duyulan zamanda atanmayacaksa ne zaman atanacak” diye konuştu.

‘Bu sese kulak verin öğretmen açığını kapatın’

Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Öğretmenler tekrar tekrar KPSS’ye zorlanmamalı. Neden öğrenciler öğretmensiz, öğretmenler ekmeksiz bırakılıyor? Neden ücretli öğretmenlikle açık kapatılmaya çalışılıyor? Eğitimin kalitesini düşürmeye neden tevessül ediliyor? Yol yakınken ucuz işçilik ucuz işçilik kurnazlığına sapılmasın, güvencesiz çalıştırmadan vazgeçilsin. Eğitimde kalite, ülkede huzur, alınterine saygı için gelin bu sese kulak verin öğretmen açığını kapatın” çağrısında bulundu.

‘Bu toplumun sosyal bir yarasıdır’

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek şunları söyledi:

“Öğretmen atama meselesi sadece bir grup arkadaşımızın iş bulma meselesi değildir. Olayın sosyal boyutu var. Atanamadığı için ailesine yük olan, evlenemeyen, helalinden evinin iaşesini karşılayamayan kardeşlerimiz var. Bu toplumun sosyal bir yarasıdır. Bir sosyal devlet olan Türkiye Cumhuriyetini yönetenler bu sosyal probleme mutlaka parmak basmalıdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Ulus’ta ses veren sizlere bu en haklı talebe kayıtsız kalmayacağına inanıyorum. Kendisine sizler adına bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Bu kardeşlerim çalışmak istiyor. Bu ülkenin geleceğine omuz vermek istiyor. Bugün Ulus’a gelen kardeşlerim ve arkalarındaki yüz binlerce meslektaşım ek atama talep ediyo

Web Banner
Web Banner