Anne sütünde koronavirüs şoku! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Anne sütünde koronavirüs şoku!

Meksika’da yaşayan ve yeni doğum yapan 23 yaşındaki Anna Cortez ve bebeği, koronavirüse yakalandı.


Meksika’nın Monterrey kentinde yaşamakta olan ve yeni doğum yapan 23 yaşındaki Anna Cortez, bebeğiyle beraber yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandığını ve hastalık sırasında sütünün açık yeşil renge döndüğünü ifade etti. Sütün normal rengine dönmesinden 2 gün sonra test yapmış olduğunı belirten Cortez, testinin bu defa negatif çıktığını söyledi.

Cortez, yapmış olduğu açıklamada profesyonel bir çocuk doktoruna danıştığını ve doktorun sütün rengine rağmen güvenli olduğuna dair kendine güvence verdiğini ifade etti. Cortez doktorunun kendine yapmış olduğu açıklamada, anne sütündeki renk değişikliğinin vücudun koronavirüsle savaşırken bebeği koruyan doğal antikorlar tarafından tetiklenmiş olabileceğini söylediğini belirtti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan uzmanlar ise, yeşil rengin annenin beslenmesinden kaynaklanmış olabileceğini öne sürdü, ancak 23 yaşındaki Anna, yeme alışkanlıklarında hiçbir değişiklik olmadığını ve çok fazla yeşillik yemesine rağmen sütünün daima beyaz olduğunu söyledi.

Cortez “Aynı zamanda bir emzirme danışmanı olan kızımın çocuk doktoru ile konuştum ve annenin hastalandığında ya da bebek hastalandığında anne sütünün değişip antikorlarla uyum sağladığını söyledi. Vücudunuz ne yapmış olduğunı bilir ve sütünüzdeki bir şeyi değiştiriyorsa, bunun sebebi vücudunuzun ihtiyacı olan şeydir” diye konuştu.