Ali Tezel, emeklilerin kaç para alacağını açıklarken kötü haberi de duyurdu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Ali Tezel, emeklilerin kaç para alacağını açıklarken kötü haberi de duyurdu

SGK Uzmanı Ali Tezel, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağını açıkladı.


SGK Uzmanı Ali Tezel, en düşük emekli maaşı için belirlenecek zam oranını şimdiden açıkladı. 6 aylık enflasyon farkının alınacağı Temmuz zammında 4 aylık enflasyon farkı 18,72 olarak ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılını emekliler yılı olarak ilan etmesi üzerine emekli maaşlarında erime hız kazanırken hükümetin bu konuda atacağı somut adımlar dört gözle bekleniyor.

Hükümete yakın kaynaklar, geçmiş yılların aksine zam konusunda oldukça dikkatli bir tutum sergileneceği belirtilirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli kart uygulamasını devreye sokarak emeklilerin hayatlarında kolaylıklar sağlayacağını belirtti.

Sosyal yardımdan çok iyileştirilmiş bir maaş isteyen emekliler Temmuz ayında refah payı da istiyor. Temmuz’da yapılacak zam merak edilirken SGK Uzmanı Ali Tezel, en düşük emekli maaşı için belirlenecek zam oranını açıkladı.

REFAH UYGULAMASI BU YIL YOK:

Tezel, Temmuz ayında geçen yılki gibi emeklilere yüzde yine 25 zam yapılacağını ve bu yıl refah payı uygulamasının mümkün olmadığını ifade etti.

Ali Tezel, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in para politikalarının sıkılaşması ve kamu da tasarrufu artırması sonucunda, emeklilerin eski zam seviyelerine ulaşamayacağını aktardı. Tezel, yaptığı açıklamada Meclis tarafından yapılacak düzenleme ile en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL’ye çıkarılmasını öngördüğünü dike getirdi.

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx