Aile ve Gençlik Fonu’na deprem bölgesinden 1.112 genç başvurdu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Aile ve Gençlik Fonu’na deprem bölgesinden 1.112 genç başvurdu

Türkiye’de gençlere evlenirken özellikle beyaz eşyalarının alınmasında büyük destek sağlayacak faizsiz kredi sağlayacak Aile ve Gençlik Fonu kuruldu.


Fonun ilk deprem bölgesinde uygulamaya konulacağı, sonrasında ise Türkiye geneline yayılacağı bildirildi.

Uygulamaya ilk olarak Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da evlenecek olan gençleri kapsadı.

Buna göre, 2 yıl ödemesiz, 4 yılda ödenecek 150 bin lira tutarındaki faizsiz kredi olanağına ilk başvurular, 15 Şubat’ta başladı.

“Şu ana kadar 1.112 genç çiftimiz başvurdu”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Hüseyin Ceylan Uluçay’ın, proje tanıtım toplantısında yaptığı konuşmaad başvuru sayısını şu sözlerle ifade etti:

Cumhurbaşkanı’mızın vizyonu doğrultusunda gençlerimizin yuva kurmasını kolaylaştıracak adımı da attık. Gençlerimizin hayallerini gerçekleştirmelerine destek olmak amacıyla hayata geçirdiğimiz Aile ve Gençlik Fonu’na başvuruları dün itibarıyla bakanlığımızın internet sitesinden almaya başladık. Pilot bölge olarak belirlediğimiz deprem bölgesinden başlattığımız fona şu ana kadar 1112 genç çiftimiz başvurdu.

Fona ilgi yoğun

Gençlerimiz bu destek ile aynı zamanda kendi projelerini de hayata geçirebilecek. İnanıyorum ki ülkemiz için yararlı olacak pek çok proje, verilecek bu destekle hayat bulacak. Fona gösterilen bu yoğun ilgiden dolayı tüm gençlerimize teşekkürlerimi sunuyorum

Başvuru kriterleri:

Fondan faydalanmak isteyen gençlerin, başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında yani 30 yaşından gün almamış olması gerekiyor.

Çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmaması gerekiyor.

Başvuru tarihi itibarıyla resmi nikah gününe en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olması gerekiyor.

Bakanlığın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanması ve evlilik sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmesi gerekiyor

Başvuru noktası:

Başvurular, bugünden itibaren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının “aile.gov.tr” internet sitesinden alınmaya başlıyor.