Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sözleşmeli personel alımlarında torpilin önüne geçmek amacıyla önemli bir düzenleme yaptı. Yeni düzenlemeye göre, mülakatlara çağrılacak aday sayısı, en yüksek KPSS puanına sahip 3 katı ile sınırlı olacak.
KPSS Puanı Etkili Olacak, Torpil Azalacak
Bakanlık, daha önce en yüksek KPSS puanına sahip 10 katı adayı sözlü sınava çağırırken, 27 Şubat 2025 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme ile bu sayıyı 3 katı aday olarak değiştirdi. Bu değişiklik, alım süreçlerinde KPSS puanının daha fazla etkili olmasını sağlarken, torpilin önüne geçilmesine yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor.
Lise Mezunu Sosyal Hizmet Personeli Alımı
Yeni düzenlemede ayrıca, lise mezunu kişiler arasından sosyal hizmet personeli alımı yapılabileceği belirtildi. Ancak, bu alıma ilişkin usul ve esaslar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ayrı olarak belirlenecek. Bakanlık, belirleyeceği usul ve esaslar doğrultusunda sosyal hizmet personeli alım ilanını yayımlayacak.