Ahmet Özer nasıl belediye başkanı oldu? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Ahmet Özer nasıl belediye başkanı oldu?

CHP’li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer geçtiğimiz ay terör soruşturması kapsamında tutuklanmış, belediyeye de kayyım atanmıştı. Özer’le ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.


CHP’li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer geçtiğimiz ay terör soruşturması kapsamında tutuklanmış, belediyeye de kayyım atanmıştı. Özer’le ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Özer’in örgütsel faaliyetlerini yürüttüğü şahısların tespit edilebilmesi için HTS baz kayıtları dosyaya dahil edildi. Sabah’ın haberine göre incelemeler sonucunda 12 şüpheli gözaltına alındı, bunlardan 11’i tutuklandı.

TALİMATI DURAN KALKAN VERMİŞ

Şahısların Ahmet Özer’le çok sayıda telefon görüşmesi ve para transferi içinde olduğu belirlendi. Soruşturma dosyasında KCK yürütüme kurulu üyesi ve terör örgütü elebaşı Duran Kalkan’ın 2024 yerel seçimler öncesinde yaptığı açıklamada kamuoyunda ‘Kent Uzlaşısı’ olarak bilinen, terör örgütü mensuplarının metropol belediyelerine sızdırılması talimatı doğrultusunda Ahmet Özer’in Esenyurt Belediye Başkanlığına yerleştirildiğinin tespit edildiği aktarıldı.

BELEDİYELER ÜZERİNDEN TERÖR ÖRGÜTÜNE PARA AKTARMIŞLAR

Özer ve ‘Kent Uzlaşısı’ kapsamında belediyeye sızdırılan örgüt mensupları ile belediyelerin imkanları kullanılarak terör örgütü güdümündeki firmalara ihalelerin usulsüz olarak verilmesi, terör örgütüne müzahir şahısların personel olarak alımı gibi, terör örgütünün mali yapısına destek olduğu ve alan saha gücünün arttırılmasını hedeflediği anlatılan soruşturma dosyasında Özer’in bu kapsamda tutuklandığı ifade edildi. Bu kapsamda tutuklanan şüphelilerin PKK/KCK terör örgütünün TDÖ (Türkiye Demokratik Örgütlenmesi) Yapılanması mensubu, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ile süreklilik ve yoğunluk arz edecek şekilde irtibatı tespit edildiği ve HDK içerisinde faaliyet gösterdikleri belirtildi.

MASAK RAPORUNDA ÇARPICI DETAYLAR

Şüphelilerden Faik Kaplan’ın Özer’le yaklaşık bir yıllık süreçte 26 kez görüşme kaydının bulunduğu, Kaplan’ın dijital dokümanlarında terör örgütü PKK’ya yönelik propaganda içerikli fotoğraf ve belgeler olduğu, iş yerinde yapılan aramada örgüte ait yayınlar bulundurduğu tespit edildi. Terör örgütü ile finans konusunda düzenlenen MASAK raporunun incelemesinde, Kaplan’ın Özer ile ortak kasa kiralama işlemi olduğu ortaya çıkarken Kaplan’ın Özer’in hesabına 29 işlemde 482 bin 750 TL para aktardığı tespit edildi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

Atama, Bağ-Kur’lu, bağkur, başvuru, borçlanma, ÇALIŞAN, Cumhurbaşkanlığı, dairesi, Danıştay, disiplin cezaları, Döviz, EĞİTİM, emekli, emekli sandığı, emeklilik, enflasyon, Esastan İptal Kararı, flaş, flaşhaber, Güncel, gundem, İçişleri Bakanı, işçi, işveren, izin, kamu, Kamudan, koşullar, KPSS, maaş, MEB, mebhaber, memur, memur haber, memur haberleri, mevzuat, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma, ödeme, Ödemeler, Öğretmen, okul müdürleri, okullar, Otomobil, Ötv, para, para iadesi, politika, prim iadesi, Resmi Gazete, sağlık, Sağlık Bakanlığı, Sayıştay, SGK, son dakika, sorgulama, Sosyal Güvenlik Kurumu, sosyal güvenlik merkezi, ssk, Şube Müdürlüğü, taşeron, Ticaret Bakanlığı, toplu, toplu para, Twitter, yargıtay, yerleştirme sonuçları, yüz yüze eğitim, zam haberleri