AB Erdoğan’ın alternatifinin olmadığını düşünüyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

AB Erdoğan’ın alternatifinin olmadığını düşünüyor

Türkiye karşıtlığıyla tanınan AP’nin eski Türkiye Raportörü Kati Piri’den itiraf gibi bir açıklama geldi. Piri, kaleme aldığı makalede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, “Avrupa alternatifinin olmadığını düşünüyor” dedi.


Web Banner

Türkiye karşısındaki düşmanca tutumları ile Avrupa Birliği sürecinde Ankara-Brüksel hattındaki ilişkileri güçleştiren ve Türkiye düşmanı tavırları ile tanınan Avrupa Parlamentosu Türkiye eski Raporatörü Kati Piri, görev süresinin sona ermesinin ardından itiraf gibi bir açıklamada bulundu.

Hollandalı siyasetçi Piri, Avrupa Dış İlişkiler Konseyi (ECFR) için bir makale kaleme aldı.

“ERDOĞAN’IN ALTERNATİFSİZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORLAR”

Hollandalı siyasetçi, Avrupa Birliği’nin Türkiye karşısındaki konumuna da dikkat çekerken, AB liderlerinin, Erdoğan’ın alternatifi olmadığını düşündüklerini ifade etti.

ERDOĞAN KARŞITI BLOĞA DESTEK ÇAĞRISI

Piri, yerel seçimlerde yapılan ittifakların “Erdoğan’ı zayıflattığını” öne sürerken, bu durumu bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini ifade ederek, “Brüksel, Erdoğan’ı zayıflatmak için ekonomik gücünü kullanmaya isteksiz olduğunu gösterdi. Bu, Türk Cumhurbaşkanı’nın tutumunu güçlendirme riski taşıyor.” dedi.

Piri “Erdoğan’ın ötesinde Türkiye” başlıklı makalede, AB liderlerine çağrı yapan Piri, “Dikkatinizi Türkiye’deki demokratik güçleri desteklemeye çevirin” ifadelerini kullandı.

Web Banner
Web Banner