Yurt genelinde sıcaklıklar artacak « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Yurt genelinde sıcaklıklar artacak

Meteoroloji uzmanı açıkladı! Bu tarihe dikkat: Sıcak hava geliyor…


Sert geçen kış ayının ardından hava sıcaklıkları mayıs ayının gelmesiyle artış gösterdi. Yurt genelinde artış gösteren hava sıcaklıkları hafta sonu yerini yağışlı ve serin havaya bıraktı. Uzmanlardan da hava sıcaklıklarıyla ilgili değerlendirme geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin uzmanı Abdullah Macit, haftalık hava durumuna ilişkin bilgi verdi. Macit, son değerlendirmelere göre, yarın Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin kuzeyinde, salı günü ise Karadeniz Bölgesi’nin batısı, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleriyle, Erzurum, Kars ve Ağrı’da yerel gök gürültülü sağanak beklendiğini söyledi.

Meteoroloji uzmanı açıkladı! Bu tarihe dikkat: Sıcak hava geliyor

 

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YAĞIŞ BEKLENMİYOR

Yağışlı havanın çarşamba günü sadece Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda etkili olacağını belirten Macit, “Yurdun iç ve batı kesimlerinde önümüzdeki hafta boyunca yağış beklemiyoruz.” dedi.

Meteoroloji uzmanı açıkladı! Bu tarihe dikkat: Sıcak hava geliyor

 

SICAKLIKLAR YÜKSELECEK

Hava sıcaklıklarının yarın ve salı günü mevsim normalleri civarında seyredeceğini bildiren Macit, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Çarşamba günü güney kesimlerde Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, perşembeden itibaren ise tüm yurtta hava sıcaklığının artmasını, mevsim normallerinin üzerinde seyretmesini bekliyoruz.

Meteoroloji uzmanı açıkladı! Bu tarihe dikkat: Sıcak hava geliyor

 

Sıcaklıklar, mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerine çıkacak. Önümüzdeki hafta boyunca batı kesimlerinde önemli yağış yok, az bulutlu, açık hava etkili olacak.”

 

Macit, Ankara’da hafta boyunca yağış beklenmediğini, az bulutlu havanın hakim olacağını, sıcaklıkların ise çarşambadan sonra 27-28 dereceye kadar çıkacağını söyledi.

İstanbul’da da yağış beklenmediğini, parçalı, az bulutlu havanın etkili olacağını aktaran Macit, “İstanbul’da hafta sonuna doğru sıcaklıklar 27 dereceye kadar çıkacak.” dedi.

Macit, İzmir’de az bulutlu havanın etkili olacağını, sıcaklıkların hafta boyunca 29-30 derece civarında olacağını kaydetti.

Atama, Bağ-Kur’lu, bağkur, başvuru, borçlanma, ÇALIŞAN, Cumhurbaşkanlığı, dairesi, Danıştay, disiplin cezaları, Döviz, EĞİTİM, emekli, emekli sandığı, emeklilik, enflasyon, Esastan İptal Kararı, flaş, flaşhaber, Güncel, gundem, İçişleri Bakanı, işçi, işveren, izin, kamu, Kamudan, koşullar, KPSS, maaş, MEB, mebhaber, memur, memur haber, memur haberleri, mevzuat, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma, ödeme, Ödemeler, Öğretmen, okul müdürleri, okullar, Otomobil, Ötv, para, para iadesi, politika, prim iadesi, Resmi Gazete, sağlık, Sağlık Bakanlığı, Sayıştay, SGK, son dakika, sorgulama, Sosyal Güvenlik Kurumu, sosyal güvenlik merkezi, ssk, Şube Müdürlüğü, taşeron, Ticaret Bakanlığı, toplu, toplu para, Twitter, yargıtay, yerleştirme sonuçları, yüz yüze eğitim, zam haberleri