Öğrenciler İçin Yapay Zeka Desteği « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Öğrenciler İçin Yapay Zeka Desteği


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gazi Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen Bireysel Öğrenme Platformu Tanıtım Programı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’deki eğitim-öğretim ortamlarını hem fiziki hem de içerik açısından en gelişmiş ülkelerle rekabet edebilecek düzeye getirmek için yoğun bir çaba içinde olduklarını vurguladı.

Bu yıl 9. sınıf öğrencilerine sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin bu çalışmaların bir ürünü olduğunu belirten Tekin, dünyada örnek gösterilen eğitim uygulamalarını hayata geçirdiklerini ifade etti. Okulların fiziki koşullarını dört dörtlük hale getirdiklerini, ancak bununla yetinmeyerek teknolojik altyapıyı da güçlendirdiklerini dile getirdi. “En ücra köşedeki okullar dahil internet altyapısını tamamladık,” diye konuşan Tekin, tüm sınıflara etkileşimli tahtalar kurulduğunu ve dünyada bütün sınıflarında akıllı tahta bulunan tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Tekin, EBA platformu sayesinde ihtiyaç duyulan tüm bilgilere ulaşılabildiğini belirterek, dış kaynaklara başvurulmasının sakıncalarına dikkat çekti. Milli Eğitim Bakanlığı onayı olmayan kaynakların öğrencileri yanıltabileceğini vurgulayan Tekin, “Bizim okullarımızdaki öğretmenler, en doğru bilgiyi verecek kişiler,” diyerek öğretmenlerin önemine işaret etti.

Programda konuşan Bakan Tekin, yapay zeka destekli MEBİ platformunun, üniversiteye hazırlanan lise öğrencilerine destek olacağını belirterek, “Tüm sınıflarımıza etkileşimli tahta koyduk. Dünya genelinde tüm sınıflarında etkileşimli tahta olan tek ülkeyiz” dedi.

Öğrencilerin üniversiteye hazırlık sürecinde hedeflerine daha etkin şekilde ulaşabileceği, yenilikçi öğrenme süreçlerini tamamen kendilerine göre şekillendirebileceği bireysel öğrenme platformu “MEBİ” hayata geçirildi.


Yapay zeka ile geliştirilen yeni bir eğitim modeline de değinen Tekin, 1,5 yıldır eğitim teknolojilerindeki yenilikleri sisteme entegre ettiklerini belirtti. Bu modelin, 10., 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin YKS sınavlarına hazırlanmasında büyük fayda sağlayacağını dile getirdi.

Son olarak, eğitimde fırsat eşitliğini artırmayı hedeflediklerini belirten Tekin, uygulamanın sürekli geliştirileceğini ve projeye katılmak isteyen gönüllü öğretmenlerin sürece dahil olacağını ifade etti.

Atama, Bağ-Kur’lu, bağkur, başvuru, borçlanma, ÇALIŞAN, Cumhurbaşkanlığı, dairesi, Danıştay, disiplin cezaları, Döviz, EĞİTİM, emekli, emekli sandığı, emeklilik, enflasyon, Esastan İptal Kararı, flaş, flaşhaber, Güncel, gundem, İçişleri Bakanı, işçi, işveren, izin, kamu, Kamudan, koşullar, KPSS, maaş, MEB, mebhaber, memur, memur haber, memur haberleri, mevzuat, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma, ödeme, Ödemeler, Öğretmen, okul müdürleri, okullar, Otomobil, Ötv, para, para iadesi, politika, prim iadesi, Resmi Gazete, sağlık, Sağlık Bakanlığı, Sayıştay, SGK, son dakika, sorgulama, Sosyal Güvenlik Kurumu, sosyal güvenlik merkezi, ssk, Şube Müdürlüğü, taşeron, Ticaret Bakanlığı, toplu, toplu para, Twitter, yargıtay, yerleştirme sonuçları, yüz yüze eğitim, zam haberleri