O öğretmenlerin ek ders ücreti kesilecek « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

O öğretmenlerin ek ders ücreti kesilecek


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde görev yapan öğretmenler, sosyal etkinlik görevlerini yerine getirmemeleri durumunda aylık 8 saatlik ek ders ücretlerini kaybedecekler. Her öğretmenin ayda yürütmesi gereken sosyal etkinlikler kapsamında, kulüp faaliyetlerini düzenli olarak gerçekleştirmeleri ve bu çalışmaların raporlarını okul yönetimine teslim etmeleri gerekiyor.

Sosyal Etkinlik Görevi Nedir?

Öğretmenler, sorumlu oldukları kulüplerde sosyal etkinlik görevlerini yürütürler ve bu görev karşılığında ek ders ücreti alırlar. Her ay hazırladıkları kulüp faaliyet raporlarını okul yönetimine sunmak zorundadırlar. Eğer bu raporlar düzenli olarak teslim edilmezse, öğretmenler 8 saatlik ek ders ücretinden mahrum kalacaklar.

e-Okul Modülü ve Görev Zorunluluğu Öğretmenlerin ayrıca, sosyal etkinlik faaliyetlerini e-Okul Sosyal Etkinlikler Modülü’ne haftalık olarak işlemeleri gerekmektedir. Okul yönetimi bu kayıtları kontrol eder ve zamanında girilmeyen görevler için öğretmenlerden savunma talep etme hakkına sahiptir. Bu sosyal etkinlik görevleri, öğretmenlerin yerine getirmesi gereken zorunlu görevler arasında yer alıyor.

İlgili görevlerin aksatılması durumunda, öğretmenler maddi kayba uğramakta ve disiplin işlemleriyle karşı karşıya kalabilmektedir.

Atama, Bağ-Kur’lu, bağkur, başvuru, borçlanma, ÇALIŞAN, Cumhurbaşkanlığı, dairesi, Danıştay, disiplin cezaları, Döviz, EĞİTİM, emekli, emekli sandığı, emeklilik, enflasyon, Esastan İptal Kararı, flaş, flaşhaber, Güncel, gundem, İçişleri Bakanı, işçi, işveren, izin, kamu, Kamudan, koşullar, KPSS, maaş, MEB, mebhaber, memur, memur haber, memur haberleri, mevzuat, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma, ödeme, Ödemeler, Öğretmen, okul müdürleri, okullar, Otomobil, Ötv, para, para iadesi, politika, prim iadesi, Resmi Gazete, sağlık, Sağlık Bakanlığı, Sayıştay, SGK, son dakika, sorgulama, Sosyal Güvenlik Kurumu, sosyal güvenlik merkezi, ssk, Şube Müdürlüğü, taşeron, Ticaret Bakanlığı, toplu, toplu para, Twitter, yargıtay, yerleştirme sonuçları, yüz yüze eğitim, zam haberleri