Bunu Yapan Müdürler Yandı! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bunu Yapan Müdürler Yandı!


Okula Kayıt İşlemlerinde Yeni Dönem: Merkezi Sistem ve Müdürlerin Yetki Değişikliği

2024-2025 eğitim öğretim yılı, okula kayıt işlemlerinde önemli yeniliklerle başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullara kayıt sürecini merkezi bir sistemle yönetmeye başladı. Bu yeni sistemde, liseler sınavla ve adrese dayalı kayıt sistemiyle öğrenci kabul ederken, ilkokul öğrencileri otomatik kayıt sistemi ile okullara yerleştiriliyor. Bu nedenle, okulların herhangi bir kayıt ücreti talep etmesi söz konusu değil.

Bakan Tekin’den Sert Yanıt

Bu konuda ortaya atılan iddialara Bakan Tekin sert bir dille yanıt verdi. Bakan Tekin, kayıt hakkı olmayan okullara çocuklarını kaydettirmek isteyen velilerin farklı yöntemler denediğine dikkat çekti ve bu durumun yanlış algılara yol açtığını belirtti.

Okul Müdürlerinin Yetki Değişikliği

Bu yıl itibariyle, okul müdürlerinin kayıt yapma veya yapmama yetkisi artık bulunmuyor. Tüm inisiyatif Milli Eğitim Bakanlığı’nın elinde ve süreç merkezi bir sistem üzerinden yürütülüyor. Bu nedenle, okulların öğrenci velilerinden kayıt ücreti alması gibi bir uygulama artık geçerli değil.

Ortaöğretim Kurumlarında Kayıt Sistemi

Ortaöğretim kurumları, sınavla veya adrese dayalı olarak öğrenci kabul eden liselerden oluşuyor. Okul müdürlerinin, herhangi bir şekilde “kayıt yapmıyorum” deme yetkisi bulunmuyor. Tüm süreç elektronik ortamda ve merkezi sistem üzerinden yürütülüyor. Bakan Tekin, bu konuda şu açıklamayı yaptı:

“Kayıt hakkı olmayan okullara çocuklarını kaydettirmek isteyen veliler farklı yöntemler deneyebilir. Ancak kayıt hakkı olduğu halde öğrenciyi kaydetmeme gibi bir seçenek yok. Okul müdürlerini bu konuda zan altında bırakmamak gerekir.”

Atama, Bağ-Kur’lu, bağkur, başvuru, borçlanma, ÇALIŞAN, Cumhurbaşkanlığı, dairesi, Danıştay, disiplin cezaları, Döviz, EĞİTİM, emekli, emekli sandığı, emeklilik, enflasyon, Esastan İptal Kararı, flaş, flaşhaber, Güncel, gundem, İçişleri Bakanı, işçi, işveren, izin, kamu, Kamudan, koşullar, KPSS, maaş, MEB, mebhaber, memur, memur haber, memur haberleri, mevzuat, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma, ödeme, Ödemeler, Öğretmen, okul müdürleri, okullar, Otomobil, Ötv, para, para iadesi, politika, prim iadesi, Resmi Gazete, sağlık, Sağlık Bakanlığı, Sayıştay, SGK, son dakika, sorgulama, Sosyal Güvenlik Kurumu, sosyal güvenlik merkezi, ssk, Şube Müdürlüğü, taşeron, Ticaret Bakanlığı, toplu, toplu para, Twitter, yargıtay, yerleştirme sonuçları, yüz yüze eğitim, zam haberleri