TBMM Başkanlığı’na sunuldu! Emekli aylığı 3000 liraya çıkıyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

TBMM Başkanlığı’na sunuldu! Emekli aylığı 3000 liraya çıkıyor


Düzenleme ile tüm memurların ek göstergelerine 600 puan eklenecek. Öğretmen, polis, sağlık çalışanları ve din görevlilerinin ek göstergeleri 3600’e yükseltilecek. Düzenlemeden 5 milyon 300 bin memur faydalanacak.

EMEKLİ AYLIKLARI VE İKRAMİYELER ARTACAK

Düzenleme ile memurların hem emekli aylıkları hem de ikramiyelerinde artış olacak. 30 yıllık hizmeti bulunan memurun emekli aylığı yaklaşık 1200 lira, ikramiyesi ise yaklaşık 50 bin lira artacak. Emekli memurlar da düzenlemeden yararlanacak. 2500 lira olan emekli aylığının alt sınırı 3000 liraya çıkarılacak.

Subay ve astsubayların ek göstergesi kıdem, rütbe ve dereceye göre yeniden düzenlenecek.

Lise ve dengi okul mezunu olup, emekli aylığı ve makam tazminatı alamayan polislere her ay 1200 lira ödenecek.

ÖĞRENCİ AFFI GELİYOR

Düzenlemede öğrenci affı da yer alıyor. Çeşitli sebeplerle üniversite öğrenimi yarım kalan öğrencilere fırsat tanınacak. Terör suçundan hüküm giyenler ile terör örgütleri ile iltisaklı oldukları gerekçesiyle ilişiği kesilenler aftan muaf tutulacak.

57 maddeden oluşan düzenleme ile köprü ve otoyollarda geçiş ücretini ödemeyenlere uygulanan 4 kat ceza oranı 2 kata indirilecek. Düzenlemenin Kurban bayramı önce yasalaştırılması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRPetrol fiyatları düşüşe geçti!Haberin Tüm Görselleri

Atama, Bağ-Kur’lu, bağkur, başvuru, borçlanma, ÇALIŞAN, Cumhurbaşkanlığı, dairesi, Danıştay, disiplin cezaları, Döviz, EĞİTİM, emekli, emekli sandığı, emeklilik, enflasyon, Esastan İptal Kararı, flaş, flaşhaber, Güncel, gundem, İçişleri Bakanı, işçi, işveren, izin, kamu, Kamudan, koşullar, KPSS, maaş, MEB, mebhaber, memur, memur haber, memur haberleri, mevzuat, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma, ödeme, Ödemeler, Öğretmen, okul müdürleri, okullar, Otomobil, Ötv, para, para iadesi, politika, prim iadesi, Resmi Gazete, sağlık, Sağlık Bakanlığı, Sayıştay, SGK, son dakika, sorgulama, Sosyal Güvenlik Kurumu, sosyal güvenlik merkezi, ssk, Şube Müdürlüğü, taşeron, Ticaret Bakanlığı, toplu, toplu para, Twitter, yargıtay, yerleştirme sonuçları, yüz yüze eğitim, zam haberleri