50 bin kişiye yeni istihdam « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

50 bin kişiye yeni istihdam

Tarımsal kalkınma hamlesi başlatan hükümet, ihtisas OSB’leri ile 50 bin kişiye istihdam imkânı sağlayacak. OSB’lere 51 milyon TL kredi tahsis edilecek.


Hükümetin tarım alanında üretime katma değer sağlayacak yeni projesi olan TDİOSB kapsamında bu yıl tarımsal alanda 50 bin kişiye iş imkânı sağlanacak.

Hükümetin destek politikaları kapsamında ise geride bıraktığımız yıl üreticilere 22 milyar lira nakit destek ödemesi gerçekleştirilirken, sektörün dinamizmini koruması için bu sene da 23 milyar lira destek verilecek.

16 İLDE HAYATA GEÇİRİLİYOR
Proje kapsamında Ankara-Çubuk, Amasya-Suluova, Gaziantep-Oğuzeli, Eskişehir-Beylikova, Hatay-Altınözü-Enek, Kars, Diyarbakır, Elazığ, Şanlıurfa ve Batman’da besicilik faaliyetinde bulunacak OSB’lerin kurulumları tamamlanacak.
Ayrıca Yalova-Çiftlikköy’de çiçekçilik, Denizli- Sarayköy, Ağrı- Diyadin ve Samsun- Bafra’da ise sera OSB’lerin kurulması çalışmalarında sona gelinirken, aynı şekilde İzmir Dikili ve Zonguldak Çaycuma’da ise sera bölgeleri kurularak bitkisel üretim gerçekleştirilmesi için inşaat çalışmalarına bu sene başlanacak.

700 PARSELDE ÜRETİME GEÇİLDİ
TDİOSB bölgelerine 2021 senesinde 51 milyon lira kredi verilecek. Bugüne kadar OSB’lerde yaklaşık 700 parselde üretime geçilirken buralarda 4 000 kişi istihdam edildi.OSB’lerin tamamının bu sene faaliyete geçmesi ile beraber yıl içerisinde ilave 50 000 kişi daha tarımda istihdam edilecek.