5 yılını dolduran ‘ücretli öğretmenlere’ kadro verilmeli! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

5 yılını dolduran ‘ücretli öğretmenlere’ kadro verilmeli!

Bizler 5 yıl üzerinde çalışarak devletimize ve milletimize hizmet sağlayan ücretli öğretmenleriz, mesleğine sıkı sıkıya bağlı parasından ziyade çocuklara ve topluma bir şeyler katmayı umut eden, seven ve yürekten inanan ücretli öğretmenler. 


Bizler 5 yıl üzerinde çalışarak devletimize ve milletimize hizmet sağlayan ücretli öğretmenleriz, mesleğine sıkı sıkıya bağlı parasından ziyade çocuklara ve topluma bir şeyler katmayı umut eden, seven ve yürekten inanan ücretli öğretmenler.

Ücretli öğretmenler olarak, kadroluların gitmekten imtina ettikleri okullara gittik, asgari ücretin çok daha altına çalıştık, daha az para ve daha çok iş özverisi ile hareket ettik. Çocuklarımızı sevdik, işimizi sevdik, mesleğimizi sevdik. Kötü seslere, küçümseyen seslere rağmen bunu her aşamada ve platformda uygulamaya koyduk.

 

Kimi gün geldi bally çeken çocuğu öğretmen olarak topluma kazandırdık kimi gün geldi ailesiz çocuklarımıza aile olduk. Gün oldu sıcağın alnında kavrulduk, gün oldu yağmurun, karın altında okullarımıza koştuk. Bazen otobüs bulamadık, aktarma yaptık. Bazen otobüsten indik dakikalarca yürüyerek okula gittik. Hemde bunu 1470 lira gibi bir rakama yaptık. Yaşadığımız ne sıkıntı olursa olsun asla yüzümüzü çocuklarımıza dönmedik, “parası az bunu eksik yapalım.” demedik. her zaman büyük bir bağlılıkla işimizi sevdik.

 

Devletimiz bizlerin bu halini görerek ödüllendirmek adına 5 yıl üzerinde görev yapanları sözleşmeli öğretmenlik statüsüne alacağız dedi, ancak yapılan yanlışların ardı arkası kesilmedi ve gerçek 5 yıl üzerinde görev yapan ücretli öğretmenler hak ettiği statüyü 2,5-3 yıl çalışan öğretmenlere altın tepside sundu Milli Eğitim Bakanlığı personelleri.

 

Devletimiz çıkardığı KHK ile 540 gün prim günü olan ücretli öğretmenlerin sözleşmeli öğretmen statüsüne alacağını söyledi. Ancak, prim günleri uyuşmaması söz konusu var idi. Bazı ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri 30 gün yatırırken bazıları 16 gün olarak yatırmış idi aylık sigorta prim günlerini. Bu durum atamada ikilik ve ayrıcalık yarattı. Bunu fark eden bakanlık çalışanları “Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığı görev yapanların sigorta prim ödeme gün sayılarının, Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 18.08.2010 tarihli ve 53320 sayılı yazısı ekinde yer alan Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün 09.07.2010 tarihli ve 10283 sayılı yazısında yapılan açıklamalar çerçevesinde yapılması gerekir.” dedi. Yani asıl olan 16 gündür dedi ve daha sonra kanuna kendisi uymadı.

 

Dolayısı ile atama amacından şaşmış ve 5 yıl üzeri görev yapanlar değil 3 yıl görev yapanlar pekala bir şekilde atanmıştı. Şimdi gerçek 5 yıl ve üzeri görev yapan ücretli öğretmenler olarak mağdur olduk. Sayımız çok fazla değil, 4000-5000 civarında bu hakkedişi bekleyen öğretmenler olarak devletimizden bizim için bir atama yapmasını ve gerçek hakkedenlere, haklarını teslim etmelerini istemekteyiz.

 

5 yıl ve üzeri görev yapmış ücretli öğretmenler