Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim-öğretim yılının ilk haftasına özel tema ve etkinlik programını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan duyuruda, yeni eğitim yılının “Yeşil Vatan” temasıyla başlayacağı belirtildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı ile iş birliği içinde yürütülecek program kapsamında, okullarda orman sevgisi, doğayı koruma ve çevre bilinci üzerine etkinlikler düzenlenecek. Bu kapsamda öğrencilere, orman yangınlarına karşı farkındalık kazandırılması ve doğaya karşı sorumluluk duygusunun pekiştirilmesi hedefleniyor.
Bakan Tekin’den Açıklama
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Bu yıl da ülkece çok üzüldüğümüz, bizi çok rahatsız eden kötü günleri inşallah geride bıraktık. O da orman yangınlarımız. Bu yıl okullarımızda, eğitim öğretim döneminin başladığı haftayı, çocuklarımızın ülkesini, vatanını bütün değerleriyle seven, korumaya çalışan bireyler olarak yetişmesini hedefleyen bir programla açacağız.”
Bakan Tekin ayrıca, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin öğrenci profilinde “tabiata saygı gösteren bireyler” yetiştirmenin önemli bir yer tuttuğunu vurguladı.
Okullarda Etkinlikler Olacak
Yeni dönemin ilk haftasında, ülke genelindeki tüm okullarda:
- Orman sevgisini pekiştiren sınıf içi etkinlikler,
- Ormanları korumaya yönelik farkındalık çalışmaları,
- Doğa yürüyüşleri ve fidan dikim faaliyetleri gibi uygulamalar yapılması planlanıyor.