2022-TUS ve STS Tıp Doktorluğu 1. dönem başvuruları başladı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

2022-TUS ve STS Tıp Doktorluğu 1. dönem başvuruları başladı

ÖSYM 2022 sınav takvimi belli oldu. Yayınlanan sınav takvimi ile birlikte TUS ve STS başvurularının ne zaman yapılacağı açıklandı. Peki 2022 TUS ve STS başvuruları ne zaman ve nasıl yapılacak? İşte ayrıntılar…


Web Banner

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2022-TUS 1. Dönem) ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı’na (2022-STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem) başvurular başladı.

Sınavlara başvurular bugün (14 Ocak) tarihinde başlayacak ve 24 Ocak Pazartesi günü sona erecek. Geç başvurular ise 2 Şubat’ta alınacak.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecekler.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekecek.

Sınavlara ilişkin ayrıntılı bilgiye ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan sınav kılavuzlarından ulaşılabilecek.

TUS NE ZAMAN YAPILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2022-TUS 1. Dönem ve 2022-STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem sınavları, 6 Mart’ta yapılacak.

“SINAV MERKEZİ SAYISINI ARTIRIYORUZ”

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2022-TUS ve STS Tıp Doktorluğu 1. dönem sınavlarına başvuruların başladığını belirterek, “Hekimlerimizin sınavlara erişimini kolaylaştırmak için sınav merkezi sayısını artırıyoruz. Bu yıla kadar 3 ilde 4 sınav merkezinde uyguladığımız TUS ve STS Tıp Doktorluğu Sınavını bu yıldan itibaren 14 ilde 15 sınav merkezinde gerçekleştireceğiz. Hekimlerimize başarılar dilerim.” açıklamasını yaptı.

Web Banner
Web Banner