1 Mart’tan İtibaren Artık Dijital Olarak Yapılabilecek « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

1 Mart’tan İtibaren Artık Dijital Olarak Yapılabilecek

Banka şubelerine gitmenin zorunlu olduğu hesap açma ve kapama işlemleri, 1 Mart ‘tarihinden itibaren artık dijital ortamda gerçekleşebilecek.

Bu haber 11 Şubat 2021 - 20:41 'de eklendi ve 135 kez görüntülendi.

Bankacılık sisteminde müşteri edinimin dışında her türlü işlem dijital ortamda yapılabilir durumda. Mevzuatta olmayan tek şey ise uzaktan müşteri edinimiydi. Mart ayından itibaren başlayacak olan yeni düzenleme ile halihazırda aradaki kurye ya da hiçbir insan faktörü olmayacak şekilde yapılabilecek.

Görüntülü görüşme ile müşteri olunabilecek ya da banka şubesine gidilmesine gerek kalınmayacak. Bankalar bir süreden beri hesap açma işlemlerini kurye ile yapılıyordu.

TEK ŞART 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK

1 Mart ‘tarihinden itibaren finansal sistem ile köklü değişim yaratacak olan sistem müşteriler ilk defa “Kimlik Tespiti” ve “Sözleşme” yapılması aşamasında süreci tamamen dijital ortamda başlayıp yine aynı şekilde dijital ortamda bitirebilecek.

Islak imza ve fiziki kimlik doğrulama zorunluluğu tamamen ortadan kalkmasıyla birlikte dakikalar içinde banka müşterisi olmanın yolu da açılmış olacak. Tek şart 18 yaşını doldurmuş olmak.

OCR VE NFC UYGULAMALARI KRİTİK

İşlemlerin daha güvenli, hızlı ve kolay şekilde gerçekleştirilmesi için adımlar bankanın sistemine entegre edilen altyapı sayesinde kullanıcı görüşme talebi göndermesiyle başlıyor.

Talebi gerçekleştiren müşteri sırası geldiğinde müşteri temsilcisi ile görüntülü görüşme başlıyor.

Bağlantı olduktan sonra kimlik doğrulama işlemleri için kameraya erişim izni isteniyor. Müşteri izni verdikten sonra müşteri temsilcisi ile kamera aracılığıyla görüntülü görüşme başlıyor.

Müşteri temsilcisi; fotoğraf çekme, vede video kaydetme gibi özelliklerini kullanarak kimlik doğrulama adımlarını tamamlamış olacak.

Kimlik doğrulama, gerçeklik kontrolü, OCR, NFC ve hologram okuma ise bu sistemin en önemli teknolojik güvenlik ayarlarından biri.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN