YÖK Sanal Fuarı’na yaklaşık 40 bin ziyaretçi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

YÖK Sanal Fuarı’na yaklaşık 40 bin ziyaretçi

Yükseköğretim Kurulu’nca (YÖK) yeni koronavirüs salgını sürecinde Türk üniversitelerinin yurt dışında dijital ortamlarda tanıtılması amacıyla gerçekleştirilen “Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2020” üç günün ardından tamamlandı.


Web Banner

20-22 Temmuz 2020 tarihleri arasında sanal ortamda ziyaretçilerine kapısını açan ‘Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2020’ katılımcılardan ilgi gördü. YÖK’ten yapılan açıklamaya göre fuar, Türk diplomatik temsilciliklerinin bulunduğu 142 ülke başta olmak üzere tüm dünyada dikkatlerin Türk yükseköğretimine çekilmesini sağladı. 190 yükseköğretim kurumunun yer aldığı fuar, üç gün içinde 38 bin 544 ziyaretçi tarafından toplam 59 bin 227 kez ziyaret edildi. 259 bin 417 sayfa ziyaretinin olduğu sanal fuara toplam 164 ülkeden ziyaretçi girişi yapıldı. Sanal fuara yurtdışından en fazla ilgi sırasıyla Pakistan, Hindistan, Suudi Arabistan, Endonezya, Irak, Azerbaycan, Mısır, Bangladeş, Somali ve Amerika Birleşik Devletleri’nden oldu.

KATILIMCILAR ARASI BİLGİ ALIŞ VERİŞİ GERÇEKLEŞTİ

‘ÖĞRENCİLER 190 ÜNİVERSİTEYLE BULUŞTU’

Fuarla ilgili açıklamalarda bulunan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 182 ülkeden 180 bine yakın uluslararası öğrencinin eğitim aldığı Türk yükseköğretim sistemimize daha çok uluslararası öğrenci dahil edebilmek için yabancı ülkelerdeki öğrencilere önemli bir tanıtım fırsatı sunduklarının altını çizdi. Fuarla yükseköğrenim çağındaki gençlerin sanal ortamda 190 üniversite ile buluştuklarını aktaran Saraç, gençlerin bu buluşmada, uzaktan öğrenme ve öğretim de dahil yükseköğretim kurumlarımızda sunulan çeşitli imkanlarla ilgili bilgilere ulaşabildiklerine işaret etti.

Web Banner
Web Banner