Whatsapp Milyonlarca Kullanıcısını Kaybetti « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Whatsapp Milyonlarca Kullanıcısını Kaybetti

Dünya genelinde 2 milyar kişi tarafından kullanılan WhatsApp, alınan güncelleme kararı sonrası kan kaybetmeye devam ediyor. Popüler mesajlaşma uygulaması kullanıcılara zorunlu tutulan yeni güncellemeden sonra milyonlarca kullanıcısını rakiplerine kaptırdı.


İngiltere’de parlamento komitesinden yapılan açıklamalara göre Signal 7.5 milyon, Telegram 25 milyon yeni kullanıcı kazandı.

İki mesajlaşma uygulaması da yeni kullanıcılarını Ocak ayının ilk üç haftasında getirdi.

Güvenli mesajlaşma uygulaması Signal, 6 Ocak tarihinde İngiltere’de ilk binde bile değilken, 9 Ocak tarihinde ülkede en çok indirilen uygulama oldu.

WhatsApp kaç kullanıcıyı kaybettiğini kesin olarak açıklamıyor. İngiltere verilerine bakıldığında WhatsApp en çok indirilen uygulamalar esnasında sekizden 23 e geriledi.

WHATSAPPIN ZORUNLU GÜNCELLEMESİ

Facebook un sahibi olduğu WhatsApp kullanıcılara dair verilerine dair güncelleme yaptı. Şirket ilk olarak 8 Şubat itibariyle yeni güncellemeye onay vermeyenlerin WhatsAppı kullanamayacağını belirtti.

Başta Hindistan olmak üzere bu karar milyonlarca kullanıcının tepkisini çekti. Şirket yeni gelişmeleri kullanıcılara daha iyi anlatabilmek için onay tarihi 15 Mayıs tarihine erteledi.

WhatsApp işletme hesaplarıyla iletişime geçen kullanıcıların verilerin işleneceğini duyurmuştu. Şirket kişisel konuşmaların görülmeyeceğini işletmelere kullanıcılarını daha iyi tanıma şansı verileceğini aktarmıştı.

Şirket gelen tepkiler sonrası yapmış olduğu açıklamalarda kişisel iletişimde uçtan uca şifrelemenin devam edeceğini belirtse de kullanıcı kaybetmeye devam ediyor.