WhatsApp tarafından yeni bir açıklama geldi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

WhatsApp tarafından yeni bir açıklama geldi

WhatsApp tarafından büyük tepki alan zorunlu güncelleme kararı ile alakalı yeni açıklama geldi. Facebook’un bünyesinde bulunan mesajlaşma platformu WhatsApp, “Gizlilik politikasını kabul etmezseniz hesabınıza ne olacak?”


Sosyal medya devlerinden biri olan Facebook bünyesinde bulunan mesajlaşma platformu WhatsApp zorunlu güncelleme kararın yankıları devam ediyor.

Kullanıcı sayısı hızla azalan WhatsApp büyük tepki çeken güncelleme kararı ile alakalı yeni bir açıklama yayınladı.

Gelen tepkiler üzerine WhatsApp, yeni gizlilik sözleşmesinin onaylanma tarihi 15 Mayıs tarihine ertelemişti. Mesajlaşma platformu söz konusu sözleşmeyi kabul etmeyenlerin hesaplarına bu tarihten itibaren ne olacağı ise açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamaya göre, WhatsApp yeni gizlilik sözleşmesi bu tarihe kadar kabul etmeyen hesaplar birkaç gün boyunca hesaplarına gelen mesaj ve aramaları bildirim olarak görebilecek uygulamayı bunları okumak veya yanıtlamak için kesinlikle kullanamayacak.

Sözleşmeyi onaylamayan hesaplar ise 120 gün boyunca pasif şekilde olacak ve bu zaman zarfında söz konusu kullanıcılara yeni sözleşmeyi geri dönüp kabul etme şansı bir kez daha verilecek.

120 gün sonunda kullanıcı sözleşmeyi şayet kabul etmez ise yani hesap tekrardan aktif edilmezse otomatik olarak silinmiş olacak.

Kullanıcılar WhatsApp hesaplarını tamamen kaybetmiş olacak. Facebook’un bünyesinde olan mesajlaşma platformu WhatsApp, gelen tepkiler sonrası 15 Ocak tarihinde söz konusu yeni şartlar ise 8 Şubat tarihinden 15 Mayıs tarihine kadar ertelendiğini duyurmuştu.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de büyük tepkilere sebep olan WhatsApp yeni gizlilik sözleşmesi için Rekabet Kurulu harekete geçmiş, kuruldan yapılan açıklamada Facebook ve WhatsApp hakkında resmen soruşturma başlatıldığı duyurulmuştu.

Rekabet Kurulu ayrıca WhatsApp ile veri paylaşımı zorunluluğun durdurulduğu bildirilmişti. Rekabet Kurulun internet sitesinde yer alan yazıda söz konusu verilerin Facebook’un faaliyet gösterdiği diğer pazarlarda kullanılması ve bunun WhatsApp kullanımı için zorunlu halde tutulması 4054 sayılı Kanun kapsamında yol açtığı endişeler ile sıralanmıştı.