VALİLİKLERDEN ÖNCE MEB AÇIKLAMA YAPMALIDIR « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

VALİLİKLERDEN ÖNCE MEB AÇIKLAMA YAPMALIDIR

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan yüz yüze eğitime dair, Pazartesi yapılacak Kabine Toplantısı’nda alınacak kararlara göre sürecin nasıl yürütüleceği açıklamasını MEB yapmalıdır dedi.


Web Banner

1 Mart’ta başlaması planlanan yüz yüze eğitime dair valiliklerin açıklamaları peşi sıra geliyor. Buna göre,Kabine’de alınacak kararlara göre, 2 Mart’tan itibaren yüz yüze eğitimin nasıl yapılacağının belirleneceği duyuruluyor.

Kaçırdım mı bilemiyorum; ancak şu ana kadar konunun birinci derecede muhatabı olan @tcmeb’den henüz bir açıklama yapılmadı. Oysa ki, Pazartesi yapılacak Kabine Toplantısı’nda alınacak kararlara göre sürecin nasıl yürütüleceği açıklamasını MEB yapmalıdır.

Bu durum,eğitim çalışanları ve öğrencilerimizde kafa karışıklığı oluşturmaktadır. Eğitim süreciyle ilgili inisiyatifin, illerin durumuna göre Valiliklere bırakılmasına dair bir henüz karar alınmamışken, 1 Mart ve sonrasıyla ilgili duyuruları valiliklerin bugünden yapması..doğru mudur?

Öte yandan eğitimde hafta bütünlüğünün korunması açısından 2 Mart Salı günü itibariyle planlama yapılması da iyi düşünülmelidir. Haftalık ders programı ve sınavların planlanması bakımından yeni durumun 8 Mart Pazartesi başlatılması daha uygun olmayacak mıdır?

Web Banner
Web Banner