Uzmanlar Okulların Kademeli Olarak Açılmasını Öneriyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Uzmanlar Okulların Kademeli Olarak Açılmasını Öneriyor

Ülkedeki tüm okul ve sınıfların; toplumsal kontrolün yoğun ve vaka sayıların az olduğu yerlerden başlanması şartıyla, nisan ayına kadar rahatlıkla açılabileceği söyleniyor.


Öğrenciler, uzaktan eğitim sürecinden sonra ara karnelerini aldı. 23 günlük tatil sonrası okulların açılıp açılmayacağı merak konusu oldu.

Uzmanlar, yüz yüze eğitimin bir an önce başlaması gerektiğini, 15 Şubat’ tarihinden itibaren okulların bölgesel, sınıfların ise kademeli açılmasını öneriyor.
Uzmanlar yüz yüze eğitime başlanmasına, kademeli olmak şartıyla, Anaokullarındaki eğitimde her 1 aylık gecikmenin, kişi başı milli gelirde yılda 5 dolar azalmaya yol açtığını belirten uzmanlar, önceliğin ana sınıflar ve ilkokullara verilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Toplumsal kontrolün yoğun, vaka sayıların az olduğu yerlerden başlayarak “bölgesel ve kontrollü bir açılım” politikasının başarıyla uygulanması halinde, nisan ayına kadar ülkedeki tüm okul ve sınıfların rahatlıkla açılabileceği söyleniyor.

MÜFREDAT GÜNCELLENMELİ

Uzmanlar, “yüz yüze eğitime geçmek için daha çok vakit kaybetmemeli” pandemi “sosyal izolasyon ve okuldan uzak kalmaktan kaynaklanan psikolojik sorunların baş gösterdiğine, profesyonel destek alan gençlerin sayısında artış yaşandığını.

Bu sebeple yeni jenerasyonun teknolojiyle ulaşabilecek eğitim sebebiyle okula gitmeye sıcak bakmayabileceği ihtimalini göz önünde bulunduruyor.

Uyumsuzluk ve okulu terklerin sayısı 3 katına çıkarabileceği gerçeği sebebiyle müfredatın pandemi şartlarına göre tekrardan güncellenmesi gerektiği uyarısı yapıyor.