Uşak Üniversitesi’nde yeni kararlar açıklandı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Uşak Üniversitesi’nde yeni kararlar açıklandı

Uşak Üniversitesi, yapmış olduğu yazılı açıklamada, Kovid-19 salgını devam etmesinden dolayı derslerin yüz yüze eğitime geçilmesi durumunda büyük oranla il dışında olan öğrencilerin şehirler arası seyahat yaparak yeni riskler oluşmaması adına eğitim ve sağlık dengesi göz önüne alınıp yeni kararlar alındı.


Web Banner

Tıp fakültesi dördüncü dönem öğrencileri ve pratik uygulamalar 1 Mart tarihi itibariyle yüz yüze eğitime geçileceği, Diş Hekimliği Fakültesi dördüncü ve beşinci sınıf öğrencileri ise pratik eğitimler 8 Mart tarihi itibariyle gruplar halinde yüz yüze yapılacak.

Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerin uygulamalı derslerinde bahar yarıyılın başlamasıyla birlikte yüze yüze eğitime geçileceği, Moda Tasarımı Bölümü ikinci ve dördüncü sınıflarda eğitim gören öğrencilerin uygulamaları derslerinde bahar yarıyılının 8. haftasında yüz yüze eğitime geçileceği bildirildi.

Uşak Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, “Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Fakültesi 4. sınıfta eğitim gören öğrencilerin almış oldukları ‘Hemşirelikte Sağlık Bakım Yönetimi 2’ ve ‘Hemşirelikte Yönetim 2’ ile 2012 yılı müfredatına kayıtlı olup 4. sınıf öğrencilerimizin eski müfredata tabi olarak almakta olduğu ‘Halk Sağlığı Hemşireliği’ dersinin uygulamaları ise 1. ve 2. doz Kovid-19 aşıların tamamlandığı sürece kadar uzaktan eğitim, öğrencilerin aşıların tamamlanmasına takiben yüz yüze olarak klinikte yapılacaktır.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Ağız, Diş Sağlığı, İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Yaşlı Bakım programların 2. sınıf öğrencileri mesleki uygulama derslerin eğitimlerin 2. doz Kovid-19 aşıların tamamlanana kadar uzaktan eğitim, sonrasında ise yüz yüze eğitim yapılacaktır.

Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi programında teorik derslerin uzaktan eğitimle, Hava Aracı Bakımı ve Onarımı ile ilgili uygulamalı derslerin teorik kısımlar 23 Nisan’ tarihine kadar uzaktan eğitimle, uygulamalı kısımlarda 10 Mayıs ‘tarihinden itibaren yüz yüze yapılacaktır.

Eğitim Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesinde okutulan uygulama derslerinin Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği çerçevede EBA sistemi üzerinden yapılacak.”

Mühendislik Fakültesi ve Teknik Bilimleri Meslek Yüksekokulunda yapılan “İşletmelerde mesleki eğitim” dersi (7+1/3+1) işletmelerde yüz yüze yapabilecek.

Uzaktan eğitimle yapılacak dersler yüzde 60’ına öğrencilerin katılım zorunluluğu belirtilirken katılım sağlamayan öğrencilerin devamsızlıktan kalacağı söylendi.

Web Banner
Web Banner