Ücretlinin yerine kadrolu atama yapılmalıdır « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Ücretlinin yerine kadrolu atama yapılmalıdır

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Akit Tv’nin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.


Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ”Ücretli Öğretmenlik yedek öğretmen olarak görülüyor.Ücretlinin yerine kadrolu atama yapılmalıdır. Sınava girmiş,puanı elinde bekleyen öğretmenlerin yeniden sınava girmesi yerine #Ek40BinAtama ile yüzler güldürülmeli.

Kamuda istihdam biçimi çok fazla çeşitlendi. Artık bu durum sürdürülebilir değil.39 farklı sözleşmeli mevzuatı türetildi ve kamu keşmekeşe sürüklendi. Çalışanlar arası 19 fark var artık.

Yardımcı Hizmetli Personel GİH sınıfına aktarılmalı. Gelir Vergisinde eşitlik var ama adalet yok. 4/C kalksın dedik 4/CB oldu.Bu ucube durum son bulmalı. Kamuda memur işi yapan,masa başı çalışan yetki kullanamayan #Üniversiteliİşçiler var. Memur kadrosuna aktarılmalı.

Bayram yaklaşıyor. Emeklilerin bayram ikramiyesi 1000₺ ‘den 1500₺’ye çıkarılmalı. 2018’de eksik başlayan uygulamaya memurlar da dahil edilerek beklenti karşılanmalı, adaletsizlik ortadan kaldırılmalıdır.

4688 sayılı Kanunda tadilata ihtiyaç var. Masadaki oturma düzeni, toplu görüşme süresi, tutanak tutma, dayanışma aidatı gibi başlıklarda değişiklik yapılmalı.” dedi.