Türkiye’nin risk primi pandemi öncesi seviyelere geri geldi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Türkiye’nin risk primi pandemi öncesi seviyelere geri geldi

Türkiye’nin kredi temerrüt takas risk primi (CDS) 2020 Mart ayından beri ilk kez 350 baz puan seviyesinin altını gördü.

Bu haber 17 Aralık 2020 - 14:23 'de eklendi ve 118 kez görüntülendi.

21 Nisan’da bu senenin zirvesini gören CDS yıl içerisinde dalgalı bir seyir izlemişti. Kasım ayının başlarında 550 baz puan seviyesinin üstünde seyreden risk primi, ekonomi alanında yeni dönem ve söylemleri sonrası gerilemişti. Aralık ayı başından bu yana yeniden yükseliş eğiliminde olan CDS perşembe günü 350 baz puanın altına düşerek son 9 ayın en düşüğüne geriledi.

AĞBAL: ENFLASYONDA İYİLEŞME İLE RİSK PRİMDE İSTİKRARLI BİR DÜŞÜŞ GEREKLİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, “2021 Yılında Para Ve Kur Politikası” tanıtım toplantısında, “Sermaye girişlerinin istikrarlı ve kuvvetli bir hale gelmesi, yerleşiklerin dolarizasyon eğiliminin tersine dönmesi, Döviz alım ihalelerine başlamak için bizim açımızdan önemli birer gösterge olacaktır. Bu alanda uygun şartların oluşması için enflasyon göstergeleri ve enflasyon beklentilerinde kalıcı ve ikna edici bir iyileşme ile risk priminde istikrarlı bir düşüş eğilimi gerektiğinin de bilincindeyiz” demişti.

CDS PRİMİ NEDİR?

Kredi risk primi, bir kredinin geri ödenmeme riskinin tespit edilmesini ve bu riske karşı kredinin sigortalanmasını sağlamayı başaran bir değerleme enstrümanıdır. Sigorta şirketleri borçların ödenememesi halinde alacaklının alacaklarını sigortalayan bir protokol satar ve bu protokolün fiyatı da ülkenin CDS primidir.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN