TSK 5 Bin Kişilik Alım Gerçekleştirecek « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

TSK 5 Bin Kişilik Alım Gerçekleştirecek

Yayımlanan kılavuzda JGK’ya 3.770’i Jandarma (Komando-Asayiş), 925’i Lojistik Alt Branşlı (Mesleki Nitelikli), 265’i Muhabere, 14’ü At Bakıcısı, 13’ü Bot Serdümeni, 10’u Havacılık, 3’ü Kurbağa Adam (Dalış Amiri) branşlarında olmak üzere toplam 5.000 kişilik alım yapılacak.


Web Banner

Jandarma Uzman Erbaş alımı başvuruları ne zaman yapılacak? 2021 Sözleşmeli Jandarma Uzman Erbaş alımı başvuru şartları nelerdir?

Jandarma uzman erbaş alımı başvuru kılavuzuna göre; Başvurular, https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresinde ”Personel/öğrenci alım başvuruları ve sonuçları” bölümünden 21-31 Ocak 2021 tarihleri aralığında adayların başvuru formunun doldurulması şartıyla gerçekleşecek.

TSK’DAN FLAŞ AÇIKLAMA

Uzman Erbaş alımı hakkında yapılan son açıklama Türk Silahlı Kuvvetleri’nden geldi. TSK’nın açıklaması ise şu şekilde:

“2016 yılından beri gerçekleşen temin faaliyetleri neticesinde Türk Silahlı Kuvvetleri uzman erbaş ihtiyacının karşılanmış olması sebebiyle, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına dış kaynaktan uzman erbaş alımı yapılmayacak, sözleşmeli erbaş ve er alımına devam edilecektir.

Bu süreçte uzman erbaş ihtiyacı oluşur ise ihtiyaç başarılı ve gerekli kriterleri sağlayan sözleşmeli erbaş ve erlerden karşılanacaktır.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konu hakkında yapmış olduğu açıklamada, “Bu konuda süreç devam ediyor. Kovid-19 salgını sebebiyle tüm eğitimlerimizi erteledik.

Polis Akademisi eğitimleri, bekçi eğitimleri, Jandarma Sahil Güvenlik Akademisi eğitimleri yapmak zorundayız. Onunla ilgili önümüzdeki günlerde bir karar daha vereceğiz Biraz daha sabırlı olmalarında fayda var diye düşünüyorum.”

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Kılavuzda yer alan bilgiye göre başvurular, https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresinde ”Personel/öğrenci alım başvuruları ve sonuçları” kısmından 21-31 Ocak 2021 (saat 23.59’a kadar) tarihleri arasında başvuru formunun doldurulması şartıyla yapılacaktır.

Başvuru yapan adaylardan Tablo-6’daki lisans, ön lisans, lise ve ortaöğretim (Ortaokul) programlarına, seçme sınavlarına çağrılma öncelikleri ile Tablo-7’deki branşlara göre kontenjan miktarının beş katı aday sınava çağrılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

Web Banner
Web Banner