Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan: Milli Eğitim Bakanlığı O Kararı İptal Etmeli « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan: Milli Eğitim Bakanlığı O Kararı İptal Etmeli

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, son zamanlarda devam eden Kovid-19 vaka artışlarından dolayı Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin okula gitmesi kararın yeniden gözden geçirilmesini istedi.


Web Banner

Kovid-19 Vaka artışları sebebiyle 1 milyon öğretmenin hareketliliğin yasaklanması alınan tedbirlere uygun olacağını söyleyen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Milli Eğitim Bakanlığı, salgınla mücadelede toplumsal seferberliğe katkıda bulunacak şekilde, meslektaşlarımızın haftada bir gün okula gelmesi kararını yasaklama süresince ertelemelidir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, dün kabine toplantısı sonunda yapmış olduğu açıklamada önemli yasaklamaları kamuoyuna duyurduğunu hatırlatan Genel Başkan Talip Geylan, “Açıklamada hafta sonu sokağa çıkma yasağı, hafta içi yasaklama, taziye, düğün gibi etkinliklerin sınırlandırılmasına dair kararlar bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aile ziyaretlerini bile mümkün mertebe ertelenmesini tavsiye etti. Bu da gösteriyor ki, toplum sağlığı için tehlike en üst düzeydedir.

Hal böyleyken, Milli Eğitim Bakanlığı’ öğretmenlerin okula gitmesi kararını gözden geçirmesi gerekir. Bir milyona yakın öğretmenin hareketliliğini de yasaklaması, alınan tedbirlere uygun olacaktır.

Öğretmenlerimiz, canlı derslerini gerçekleştirmektedir. Bu minvalde, zümre toplantıları ve diğer planlamalar da online olarak kolaylıkla yapılabilecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı, salgınla mücadelede toplumsal seferberliğe katkıda bulunacak şekilde, meslektaşlarımızın haftada bir gün okula gelmesi kararını yasaklama süresince ertelemelidir.”

Web Banner
Web Banner