THY kabin memuru alımı başvuru şartları belli oldu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

THY kabin memuru alımı başvuru şartları belli oldu


Türk Hava Yolları (THY) 11 şehirde toplamda 1000 kabin memuru alımı gerçekleştiriyor! Peki, kimler başvuru yapabilir ve süreç nasıl işliyor? İşte tüm merak edilen detaylar bu yazıda!

THY kabin memuru alımı heyecanla başladı ve herkes merakla başvuru şartlarını öğrenmek istiyor. Türk Hava Yolları kabin memuru alımına kimler başvurabilecek? İşte en az lise mezunu olanlar için kabin memurluğu hakkında tüm bilgiler bu yazıda!

THY personel alımı: Başvuru süreci ve şartları THY memur alımları için adayların Türk vatandaşı olması, İngilizce bilmeleri ve adli sicil kaydı bulunmamaları gerekmektedir. Ayrıca daha önce THY veya diğer iş yerlerinden disiplinsizlik veya sağlık nedeniyle ayrılmış olmamaları ve THY Kabin Memuru üniforması giyildiğinde, vücutlarında dövme, piercing ve yara/yanık/leke benzeri kalıcı iz bulunmamaları şarttır.

Kabin memurluğu başvuru: Mezuniyet, yaş ve boy şartları Adayların en az lise mezunu, 1 Ocak 1988 ile 31 Aralık 2003 tarihleri arasında doğmuş, kadınlarda 160-180 cm, erkeklerde 170-190 cm boy aralığında olmaları gerekmektedir.

Türk Hava Yolları kabin memuru alımına kimler başvurabiliyor? Bu özel alım süreci, 11 şehirde depremzedeler için düzenlenmiştir. Adayların kendisi ve/veya 1. dereceden yakını (anne, baba, kardeş, eş veya çocuk) 2935 sayılı OHAL’e göre depremden etkilenen iller olan “Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa” illerinde afetzede olmaları gerekmektedir.