THY güvenli seyahat standartlarını açıkladı… « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

THY güvenli seyahat standartlarını açıkladı…

THY koronavirüs önlemleri kapsamında aldığı güvenli seyahat önlemlerini bir üst noktaya taşıyarak “Dr. Öz ile TK Extra Care” uygulamasını hizmete sundu.


Koronavirüs salgının başından itibaren yolcuların seyahatlerini güvenli ve konforlu şekilde gerçekleştirmeleri için tüm süreçlerinde sağlık otoriteleriyle beraber belirlemiş olduğu yeni önlemleri devreye alan Türk Hava Yolları güvenli seyahat önlemlerini bir üst noktaya taşıdı.

Güvenli seyahat önlemlerini ‘TK Extra Care ‘ uygulamasıyla hizmete sunan Türk Hava Yolları, yolcuların evden çıktığı andan uçaktan indiği en temel kadar uyması gerekli olan standartlarını açıkladı

Beş aşamadan oluşan standartlarını Amerika’da yaşamakta olan ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz’ün yer aldığı video ile duyurdu.

BEŞ AŞAMALI SEYEHAT ÖNLEMİ

“Dr. Öz ile TK Extra Care” başlığı ile yapılan duyuruda “Uçuş güvenliğinize her şeyden fazla önemsiyoruz. Bu sebeple, standartların ötesine geçiyor ve yolculuğunuzun her anı için yüksek standartlara sahip bir koruma sözleşmesi olan Dr. Öz ile TK Extra Care uygulamamızı sunuyoruz. Sağlıklı ve güvenli bir uçuş deneyiminin sizi beklediği koruma sözleşmesimüz beş adımdan oluşuyor; uçuş öncesi, havaalanı, uçağa biniş, uçak içi ve uçaktan iniş. TK Extra Care ile güvenli ve daha sağlıklı seyahatler.TK Extra Care ile yolculuğunuzun her adımında sağlığınız yüksek standartlarla korunuyor. Aldığımız tüm önlemleri en ince ayrıntısına kadar düşünüyoruz. Diğer sorularınız için hijyen uzmanlarımıza danışabilir, yeni uçuş kriterlerimiz doğrultusunda THY ile güvenle uçabilirsiniz” söylendi.

UÇAKTAKİ HAVA HEPA FİLTRELER İLE TEMİZLENİYOR

Uçaklarında mevcut kabin ekibinin beraberinde hijyen uzmanları da görevlendiren Türk Hava Yolları yolculara yönelik içerisinde maske, antiseptik mendil ve el dezenfektanı bulunan hijyen seti veriyor.

Türk Hava Yolları uçaklarında kabin içi hava temizliği 0,3 mikrona kadar havada bulunan partiküllerin % 99,97’sini havadan arındırabilen HEPA filtreler (Yüksek Verimli Partikül Hava Filtresi) sistemi ile yapılıyor.

Uçuşlar sırasında kabindeki hava, hastane standartlarında kullanılacak olan HEPA filtreleriyle daimi olarak temizleniyor. Bu sistem ile yaklaşık 3 dakikada bir düzenli olarak havanın bütünüyle yenilenmesi sağlanıyor