TEKNOFEST heyecanı Ankara’da sürüyor! Mustafa Varank’tan KAAN mesajı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

TEKNOFEST heyecanı Ankara’da sürüyor! Mustafa Varank’tan KAAN mesajı


TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Mustafa Varank konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Gençlerin teknolojiye ilgisi var. TEKNOFEST ayakları yere basmayan bir festival. 100. Yılda farklı bir konseptle gidelim dedik. Bu sene 3 tane TEKNOFEST düzenleniyor. İstanbul’u geride bıraktık. Şimdi Ankara’dayız, inşallah İzmir’de TEKNOFEST coşkusu devam edecek.

Dün 30 Ağustos Zaferi’nin 101’nci yılını kutladık. Vatandaşlar 30 Ağustos coşkusun gelip kutladılar. 500 binli rakamları zorladık. 500 bin civarında vatandaşımızı misafir ettik.

Pazar gününe kadar çevre illerden arkadaşlarımızı buraya bekliyoruz. Gençlerle bir araya geliyoruz, kimisi Tokat’tan kimisi Yozgat’tan gelmiş. Azerbaycan’dan misafirlerimiz var. Burada tabi ki Azerbaycan’la olan yakın ilişkilerimzi biliyorsunuz, oradan yarışmacılar da var. Organizasyon olarak beraber çalışmalar yapıyoruz.

TEKNOFEST’i ilk başlattığımızda aklımızdaki düşünce şuydu. Rol modeller koymamız lazım. Gençler buraya geldiğinde teknolojiyi yaşadığında, Türkiye’nin ürettiği hava araçlarını teknolojiyi gördüklerinde acaba ben de bunu yapabilir miyim diye düşünecek. Dolayısıyla bu alternatifi onların önüne koyduk. 6’ncı senedinde TEKNOFEST’in tuttuğunu görüyoruz.

İLK GÜNDEN BUGÜNE NELER DEĞİŞTİ?

Bu yola ilk çıktığımızda biz de tutar mı? Diye kafamızda soru işaretleri vardı. Kamu kurumlarının ilgisi bu kadar değildi, onlar da gördüler ki böyle bir işe girdiğimizde netice alabiliyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRMemur zammında son viraj! İşte kulislerde konuşulana göre yeni maaşlarHaberi Görüntüle

Buradaki yarışmalara katılan gençlerimiz birçok şirkette birer yönetici pozisyonuna geldiler. Arttık şirketler geliyor, bu TEKNOFEST’e biz nasıl katkı sağlayabiliriz? Ürünü biz de burada sergilemek istiyoruz.

Teknoloji sergiliyoruz, konserlerimiz var. Eğlenceli etkinlikler var. Bunların hepsini aslında inşallah önümüzdeki yıllara taşımaya devam edeceğiz. TEKNOFEST’ten yetişen gençlerimiz idealini kurduğumuz Türkiye yüzyılını inşa edecek.

Burada Selçuk Bey’in hakkını teslim etmemiz lazım. Bu işlerin önünü açan sayın Cumhurbaşkanımızın hakkını teslim etmemiz lazım. Siyasi irade olamazsa, bu işlerin başarıya ulaşma şansı çok mümkün değil. Biz devlet ile milleti ile bir araya gelerek, özel, kamu sivil toplum kuruluşları ile güzel işi başarmış olduk.

‘İZMİR’DEN BÜYÜK BİR COŞKU BEKLİYORUZ’

1 sene İstanbul, 1 sene farklı şehirlerde düzenleniyordu. Ankara’ya ilk defa sıra geldi diyelim. Dün 500 binli rakamlar zorlandı. Ankaralıların ilgisi yüksek. Ankara bu işe sahip çıktı, biz İzmir’den de büyük bir coşku bekliyoruz. 27 Eylül’de TEKNOFEST, İzmir’de olacak.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL KAAN’I GÖRÜR MÜYÜZ?

Kaan projesi beklenenden çok daha hızlı bir şekilde gelişiyor. HÜRJET test uçuşlarını gerçekleştirdi. İlk geldiğimizde bir tek Bayraktar TB-2 vardı şimdi AKINCI var. Kızılelma ilk uçuşunu gerçekleştirdi.