TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan ‘Türk dünyası ittifakı’ açıklaması « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan ‘Türk dünyası ittifakı’ açıklaması


TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan’ın kurucu üyesi olduğu Türk Yatırım Fonu’nun Başkanı Baghdad Amreyev’i makamında kabul etti.

Amreyev, TBMM Başkanlığı’na seçilmesi nedeniyle Kurtulmuş’u tebrik etti. Kurtulmuş, Türk dünyasının tarihi olarak önemli dönüm noktasında olduğunu, Türk Yatırım Fonu’nun bu anlamda önem arz ettiğini belirtti.

Cumhuriyet’in 2’nci yüzyılında, dış politikadaki önemli perspektiflerden birinin Türk dünyası ile ilişkilerin kurumsallaştırılması olduğuna işaret eden Kurtulmuş, “Bunun için ortak irade mevcuttur. Gayretli bir çalışma dönemi içerisinde olacağız ve önümüzdeki imkanları her alanda genişleterek, Türk dünyasındaki bütün ülkelerin tek tek daha ileriye gitmesini, aralarında ortak projelerle birlikte küresel ölçekte adı çok sık anılan, gücü de ciddi şekilde hissedilen bir Türk dünyası ittifakının kurulmasını temenni ediyoruz. Bunun için mücadele ve gayret ediyoruz. Eğitimde, kültürde, ticarette, sanayide, savunma sanayisinde birçok alanda Türk dünyasının arasındaki ilişki potansiyeli son derece yüksektir. Ne yazık ki bu iyi niyete ve iradeye rağmen henüz beklediğimiz sonuçları alamadığımız da ortadadır. Bu nedenle daha odaklanarak çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE ÖNCÜ ROLÜNÜ SÜRDÜRECEK’

Türkiye ve Türk devletlerinin ekonomik güç olmasında Türk Yatırım Fonu’nun değerine işaret eden Kurtulmuş, “Türk dünyasındaki yeni yatırım alanlarının tespit edilmesi ve bunların finanse edilmesi bakımından önemli bir güç olduğunu ve bunun da kuvvetlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. İnşallah, Türkiye, bu anlamda Türk dünyasının ilişkilerinin kuvvetlendirilmesi konusunda öncü rol oynamayı sürdürecektir. Dostlarımızla, kardeşlerimizle, Türkçe konuşan ülkelerle ortak bir ideal etrafında buluşarak devam edeceğiz” dedi.

Amreyev de Türk Yatırım Fonu’nun bu yıl 1 milyar dolar kapasitesine ulaşmayı hedeflediğini, dünyadan ve özellikle yakın coğrafyadaki birçok fonun birlikte çalışma isteğinde bulunduğunu söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRSon dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile bir araya geldiHaberi Görüntüle

Tarih verdiler! 'Erdoğan her cephede baskı kuracak'

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRTarih verdiler! ‘Erdoğan her cephede baskı kuracak’Haberi Görüntüle

Erdoğan'dan 3 kritik konuyla ilgili açıklama: Otomobil fiyatları, emlak piyasası, emekli maaşları...

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRErdoğan’dan 3 kritik konuyla ilgili açıklama: Otomobil fiyatları, emlak piyasası, emekli maaşları…Haberi Görüntüle