Talat Yavuz : Onbinlerce çocuğumuz ‘sınavlarda çok büyük yıkım’ yaşayacak! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Talat Yavuz : Onbinlerce çocuğumuz ‘sınavlarda çok büyük yıkım’ yaşayacak!

Memur Sen İstanbul il Başkanı ve Egitim-Bir-Sen’de Istanbul 4 Nolu Sube Başkanı Talat Yavuz,sosyal medyadan yaptığı paylaşımda;”Hiç önlem alınmadığı takdirde, biz EBA tıklanma rekoru ve TIMSS başarımız ile gururlanırken, gözlerden uzak onbinlerce çocuğumuz sınavlarda çok büyük yıkım yaşayacak. ”dedi.


Talat Yavuz paylaşımda;  ‘!EBA’nın tıklanmada dünya birincisi olması, sınava girecek dezavantajlı çocuklarımız için bir anlam ifade ediyor mu? Peki, sınavlarda müfredatın tamamından sorumlu olacak çocuklarımız için bir anlamı var mı?.Bilgisayar ve internete ulaşamayan bir buçuk milyon öğrencimiz var. Müfredatın tamamının çevrimiçi derslerle verilmeye çalışılması ne kadar bilimsel?” diyerek aöıklamasını şöyle sürdürdü.
”Bir yol bularak geçen yıl öğrencileri derslerden koparan; sınıf geçmenin erken açıklanması, öğretmenlerin çevrimiçi ders yapmaya zorunlu tutulmaması gibi büyük yanlışların bedelini, bu yıl sınavlara girecek çocuklarımıza ödetmeyelim.
İstenirse birçok yol bulunabilir. Okul başarısının, özellikle salgın öncesinin ortaokul 5, 6 ve lise 9,10. sınıf notlarının ağırlığının artırıldığı, sınavın az etki ettiği bir hesaplama yapılabilir.
Hiç önlem alınmadığı takdirde, biz EBA tıklanma rekoru ve TIMSS başarımız ile gururlanırken, gözlerden uzak onbinlerce çocuğumuz sınavlarda çok büyük yıkım yaşayacak.
Kamuoyunda eğitim sınavlara hazırlıktan ibarettir maalesef, bu da biz büyüklerin eseridir, çocukların değil.”ifadelerini kullandı.