Sosyal Medya Platformlarından Instagram’a Yeni Özellik Geliyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Sosyal Medya Platformlarından Instagram’a Yeni Özellik Geliyor

Dünyada en çok yaygın olarak kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram’a yeni bir özellik daha geliyor.


Instagram Kullanıcıları, artık bu özellik aktif hale geldiği zaman silmiş oldukları gönderileri 30 gün içerisinde tekrardan geri getirebilecek.

Instagram, her geçen gün yeni özelliğini kullanıcılara sunmaya devam ediyor. Instagram Şirketi son olarak da karşımıza getirmeyi planlamış olduğu özellik ise gönderilerini silip pişman olanları yakından ilgilendiriyor.

Instagram Şirketi, yeni özelliğiyle birlikte fotoğraf, video, reels, IGTV, hikayeler dahil olmak üzere Instagram’da neyi silerse silsin artık geri getirebilecek.

Instagram kullanıcıları 30 gün zamana sahip olacak ve bu zaman dolmadan içeriklerini tekrardan geri alabilecek. Bu zaman dolduğunda ise içeriklerini geri tekrardan getiremeyecek.

Instagram’ın bu adımı atmasında en önemli sebep siber saldırganların kullanıcılara verebileceği zararı azaltmak.

Bir hesap hack’lendiğinde bu hesaptaki fotoğrafları ve diğer içerikleri hacker’lar silse bile, 30 gün içerisinde kullanıcı hesabını tekrardan geri alabildiğinde tüm içeriklerini de geri almış olabilecek.

Silinen içeriklerine ulaşmak isteyen kullanıcılar Ayarlar > Hesap > Silinen İçerikler (Recently Deleted) yolunu izleyip bu özelliği kullanabilecek.

Hikayeler söz konusu olduğunda 30 günlük zaman 24 saat olacak. Kullanıcılar 24 saat geçmeden hikayelerini tekrardan geri alabilecek.

Instagram Kullanıcıları bir çoğu içeriklerini silmek yerine arşive göndermeyi tercih yaptığından bu özellik daha çok hesabı çalınanlar için kurtarıcı olacak.

Özelliğin ne zaman aktif hale geleceği ise henüz bilinmiyor.