Şahindoğan’dan Şükrü Kolukısa’ya cevap… « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Şahindoğan’dan Şükrü Kolukısa’ya cevap…

Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı,Mehmet Yaşar Şahindoğan yaptığı açıklamada sert ifadeler kullanarak isim vermeden,EBS genel başkan yardımcısı Şükrü Kolukısa’ya cevap verdi.


Web Banner

Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı,Mehmet Yaşar Şahindoğan yaptığı açıklamada sert ifadeler kullanarak isim vermeden,EBS genel başkan yardımcısı Şükrü Kolukısa’ya cevap verdi.

Şahindoğan yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Bir sendikanın genel başkan yardımcısı olan zat, bir açıklama yaparak, kendilerine yapılan haklı ve mesnetli eleştirilerimize güya cevap vermiş.

Verilen cevap doğrulara dayalı olduğu zaman bizim için bir değer ifade eder. Yalanları, mesnetsiz iddiaları ve gerçekleri göz göre göre çarpıtacak kadar basiret kayması içeren söylemleri tespitlerimize cevap olarak kabul etmediğimizi belirteyim.

Ancak, hadsize haddini bildirmenin ve yalancının yalanlarını yüzüne çarpmanın bizler için insani ve milli bir görev olduğu bilinciyle açıklama yapmaktan geri durmayacağımız da bilinsin.

Yetkili olan ancak etkili olmayan sendikanız,kamu çalışanlarının özlük haklarını geriye götürmüş, maaşlarını asgari ücrete yaklaştırmış, şimdi sen kalkmış apaçık ortada olan bu gerçeği ortaya koyan belgelere yalan diyebiliyorsun.
Dilinin kemiği yok dersin demesine de bu tabloyu her ay yaşayan çalışanlar nezdinde bir anlamı bir değeri olur mu bilmiyorum.

15 Temmuz iftiralarına gelince, aklı olan, aklı da kısa olmayan herkes biliyor ki siz ve sendikanız Türkiye’yi 15 Temmuz hain darbesine sürükleyen hain örgüt ile kanka idiniz. Tek suçu Türk Eğitim Sen üyesi ve vatansever olmak olan insanlara beraber kumpaslar kuruyor ve kıyım listeleri hazırlıyordunuz. Hatta Türk Eğitim Sen yetki almasın diye o örgütün kurduğu eğitim sendikası kendini feshedip size katılmış ve size büyük bir mutluluk yaşatmıştı. Sonra yollarınız ayrılınca gelenlerin yarısı içinizde kalmış ve siz de onları sahiplenmiştiniz.Hatırladın mı bunları?
Bir de bir gün sendikacılık yapmadan, nefret ve ideoloji pazarladığımızı söyleyerek aklınca büyük laf etmişsin. Sizin alanlarda esameniz okunmazken biz dişe diş sendikal mücadele yürütüyorduk. Varlığımızı sizin gibi siyasi iktidarın varlığına borçlu olan bir yapı değiliz. Biz mücadele ederek büyüyen, büyüdükçe de hormonlu büyümüş yapıların uykularını kaçıran bir sendikayız.

Biz alanların tek itibarlı ve teveccüh gören yapısıyız.Hani sizin protesto etme ayağına girmeye cesaret edemediğiniz gizli oy ve sandıkla yapılan İlksan seçimleri var ya o gerçek teveccühün ve sendikal baskılardan arındırılmış gerçek itibarın göstergesidir.Bu seçimler, sizin için kitaplar dolusu ders niteliğindedir ama bu dersi alacak izan sizde var mı? O konuda şüpheliyim.

Sen, en iyisi bizim eleştirdiğimiz,Nagehan Alçı’nın öğretmenleri rahata alışmakla itham eden açıklamasına cevap veren ancak “ aman ağzımızın tadı kaçmasın Ali Rıza bey” formatında suya sabuna ve öğretmen karşıtı Nagehan Alçı’ya dokunmayan genel başkanının bu twitinin altındaki yorumları oku ya da “ memura seyyanen zam düşünülmelidir” dediği twitinin altına bir bak. Bak ki gör, senin gözden kaçırmaya çalıştığın gerçeklerin nasıl da farkında herkes.

Kimin sendikacılık yaptığını, kimin ne şiş yansın ne kebap mantığıyla kaçak güreştiğini herkes biliyor ve görüyor.
Bu sözlerimin de muhatabı sensin efendi o yüzden hiç sağa sola bakma…

 

Web Banner
Web Banner