Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacak! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacak!


Sağlık Bakanlığı 81 şehre personel alımı yapacağını duyurmasının arından, Sağlık Bakanlığı 2020 personel alımı hakkında yapılan araştırmalar da arttı. Sağlık Bakanlığı İŞKUR üzerinden ilan verirken aynı zamanda, Sağlık Bakanlığı, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen SIHHAT projesi kapsamında da 154 kişinin işe alınacağını bildirdi. Sağlık Bakanlığı işçi ve personel alımı başvuru şartları nedir? İşte detaylar…

SIHHAT PROJESİNDE 154 PERSONEL ALINACAK

Sağlık Bakanlığı, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve kısa adı SIHHAT olan “Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin Sağlık Statüsünün ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Sunulan İlgili Hizmetlerin Geliştirilmesi” Projesi kapsamında yeni işe alımların yapılacağını duyurdu.
SIHHAT Projesi Kapsamında 42 diş hekimi, 31 psikolog, 11 sosyal çalışmacı ve 40 tercüman olmak üzere toplam 154 kişi istihdam edilecek.

SIHHAT projesinin genel hedefi; Türkiye’de geçici koruma altındaki Suriyelilere yönelik hâlihazırda Sağlık Bakanlığı tarafından sunulan I. ve II. basamak sağlık hizmetlerinin desteklenmesi ve geliştirilmesi olarak tanımlanıyor.

Ana hatlarıyla; projede tanımlanan Suriyeli nüfusun yoğun olduğu 28 ilde sağlık hizmetlerinin kapsamının genişletilmesi ile hizmet sunum kapasite ve kalitesinin geliştirilerek sağlık hizmetlerine erişimin arttırılması öngörülüyor

İŞKUR ÜZERİNDEN 81 ŞEHRE PERSONEL ALIMI ŞARTLARI VE KADROLARI

İŞKUR üzerinden verilen Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanında başvuru şartları her kadro için ayrı verildi. Peki hangi kadrolar için personel alımı yapılacak?

– Hasta kabul personeli

– Ambulans şoförü,

– Bilgisayar Elemanı,

– Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek Elemanı,

– Elektrikçi

– Güvenlik Görevlisi

– Klinik Destek Elemanı

– Veri Giriş Kontrol İşletmeni

– Yardımcı Klinik Elemanı (Diş)

– Temizlik görevlisi,

– inşaat,

– Boyacı,

– Marangoz,

– Kaynakçı

– İşçi

– Şoför

İŞKUR SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU VE ŞARTLARI İÇİN TIKLAYIN

İŞKUR’A NASIL KAYIT YAPILIR?

İŞKUR kaydın online ya da şehirdeki İŞKUR şubelerine bireysel başvuruda bulunarak gerçekleştirebilir.

İŞKUR kayıt işlemini iş ilanlarına ulaşmak amacı ile yapmak için sayfada bulunan “İş Arayanlar” kısmındaki “Üye Ol” butonuna tıklamalısınız.

Karşınıza çıkan sayfada bulunan “Üyelik Sözleşmesi” kısmındaki tüm maddeleri dikkatlice okumalı ve daha sonra altında yer alan “Onaylıyorum” butonuna tıklayarak, onay vermelisiniz. Eğer onaylamıyorsanız “Onaylamıyorum” butonuna tıklayın. (Buraya tıklarsanız üyelik sayfasından çıkarsınız).

Üyelik sözleşmesini onayladıktan sonra açılan sayfada “T.C. kimlik numarası”, “isim,” soy isim”, “baba adı” ve “doğum tarihi” şeklindeki kimlik bilgilerinizi girmelisiniz.

Altta bulunan güvenlik kontrolü kısmındaki resimde yazan sayıları “Güvenlik Kontrolü” karşısındaki boş kutucuğa yazmalısınız.

En altta bulunan uyarıyı da okuduktan sonra sol yanında bulunan boş kutucuğa tıklayarak, işaretledikten sonra “İleri” butonuna tıklayarak, bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

Daha sonraki aşamada ise “Adres Bilgileri” ile tercih ettiğiniz “İletişim Bilgileri” kısımlarını doldurmalısınız. En son olarak sayfanın altında İŞKUR üyeliğiniz için özel bir şifre oluşturmalısınız.

Şifrenizi tekrar girdikten sonra kendinize bir “Güvenlik Sorusu” oluşturup, altındaki “Yanıtınız” karşısındaki kutucuğa da yanıtını yazmalısınız.

Son olarak en altta bulunan “Üyeliği Oluştur ve Devam Et butonuna tıklayarak İŞKUR kayıt işlemini tamamlayabilirsiniz.