Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kurban Bayramı için aşıya dikkat çekti « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kurban Bayramı için aşıya dikkat çekti

Sakarya’da 157 eserin toplu açılış töreninde konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Pandemiyi hayatımızdan silebilmek için toplumsal bağışıklık hedefimize ulaşmak zorundayız” dedi.


Sakarya’da 2.6 milyar TL yatırımla hayata geçirilen 157 eser, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Toplu başlangıç törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Durumu Bakanı Fahrettin Koca, Alıştırma ve Sosyal Emniyet Bakanı Vedat Bilgin, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Enerji ve Natürel Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Ulu, MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, siyasi partilerin Sakarya milletvekilleri, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

“Fabrikayı nasıl ayağa kaldırırız diye düşündük”

Törende ilk olarak laf bölge Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Alim, “Cumhurbaşkanımızın Sakarya’da koskocoman yatırımları var. Benim de Sakarya ile alakalı fazla uzun olmasa da kısa bir öyküm var. Demiryolları genel müdürüydüm, Ergün Atalay ile birlikte depremde yıkılan fabrikayı nasıl ayağa kaldırırız diye düşündük. Bu fabrikayı her tarafta yapmayı kararlaştırdık. Ve o fabrikayı her tarafta yerine getirmek bize nasip oldu. Bugün Türkiye yeni fabrikaların açılışlarına tanıklık ediyor” dedi.

 

10 yılda 7.6 milyar TL yatırım

sonra kürsüye meydana çıkan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise Sakarya’yı 2023 ün lider şehri gerçekleştirmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Bakan Kurum, “Bugün Sakarya Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile tarihi güne tanıklık ediyor yeni eserler ile tanışıyor. Daha Aşağı ve üst yapı yatırımlarımız, onlarca okulumuzun yer aldığı 2.6 milyarlık 157 yatırımı Sakarya’mızım hizmetine sunuyoruz. Şehirlerimiz, vatandaşlarımız, ülkemiz, milletimiz için gece gündüz tüm ekibimize çalışıyoruz. Sakarya’mıza hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şehirlerimizi çağdaş şehirler ışık halkası getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 7.6 milyar son 10 yılda Sakarya’ya çevre ve şehircilik anlamında yatırım yaptık. Huzurlu hanelerimizi yapı etmek için sosyal konutlar projeleri, kentsel dönüşüm projelerimizi gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu projelerimizle Sakarya da olduğu gibi 81 ilde devam ediyoruz. 81 ilde 81 milyon kare insanlar bahçesi projelerimizi gerçekleştiriyoruz. Bir millet bahçesini de inşallah bugün açıyor olacağız, amacımız hedefimiz sizlerin duasını almaktır. Bütün eserlerimizi Sakarya’mıza uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

“Her ferdin en az 1 doz aşı olmuş olarak Kurban Bayramına girmek istiyoruz”

Bakan Kurum’un arkasından Sakarya’da yapılan sağlık yatırımlarına değinen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, “Zinde bir sağlık sistemi insanlık için yaşamsal önem taşıyor. Bunun kıymeti korona virüs salgınında bir kez daha ortaya çıktı. Dünya’da bununla baş edecek nadir ülkelerden biri olmanın gururunu yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğimde daha aşağı yapı ile birlikte dağlık sistemimizin geldiği nokta sadece vatandaşlar tarafından değil uluslararası örgütler kadar takdir edilmekte. 1 milyar lira olan 52 tesisin yapımını hizmete açtık Sakarya’da. Eğitim Araştırma Hastanesine alt Bayan Doğum Hastanesi 370 yatağıyla hizmet vermeye başladı. 10 farklı sağlık durumu yatırımının yapımına devam etmektedir. İnşaatına başlanacak olan Sakarya Kent hastanemizde bunların içerisinde. Cumhurbaşkanımız liderliğimde 2023 hedefine yürüyen enerjik Türkiye’de şehit hastanelerini sağlıkta gelinen son nokta olarak hedefliyoruz. Tek bir kampüste vatandaşlarımızın afiyet ihtiyaçlarının karşılaştığı 1000 yataklı olmakla birlikte yatak kapasitesi artırılacak şekilde planlanmıştır. Pandemiyi gündemimizden çıkarmaya çalıştığımız bugünlerde sağlık durumu çalışanlarımız insan üstü uğraş harcamakta. Aşılamada Dünya rekoru kırılmakta. Pandemiyi hayatımızdan silebilmek için toplumsal bağışıklık hedefimize ulaşmak zorundayız, vatandaşlarımızın bu şuurla hareket etmesini diliyorum. Her ferdin en düşük 1 doz aşı olmuş olarak Kurban Bayramına girmek istiyoruz. Açılışını yaptığımız tesislerin Sakarya’ya hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.