Ramazan’da midenizi koruyun! Bu uygulamaları 1 ay boyunca yapın… « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Ramazan’da midenizi koruyun! Bu uygulamaları 1 ay boyunca yapın…


Ramazan ayında mide sağlığınızı korumak için dengeli ve hafif yiyecekler tüketmek önemlidir.

Aşırı yağlı, ağır veya baharatlı yiyecekler sindirim sisteminizi zorlayabilir ve açlık hissinizi artırabilir.

Ramazan boyunca sağlıklı ve dengeli beslenmeye özen göstermek, hem mide sağlığınızı korumanıza hem de oruç ibadetinizi daha rahat geçirmenize yardımcı olacaktır.

İşte Ramazan’da mideye iyi gelebilecek bazı yiyecekler:

Su:

Bol su içmek, gün boyunca vücudunuzu hidrate etmenin en iyi yoludur ve sindirim sisteminizin düzgün çalışmasına yardımcı olur.

Hurma:

İçeriğinde lif bulunan ve hızlı bir şekilde enerji sağlayan hurmalar, Ramazan’da sıklıkla tüketilen mükemmel bir atıştırmalıktır.

Yoğurt:

Hafif ve sindirimi kolay olan yoğurt, sindirim sisteminizi rahatlatabilir ve probiyotik bakteriler içerdiği için sindirim sağlığınızı destekleyebilir.

Çorba:

Hafif bir çorba, hem sıvı alımını artırır hem de mideyi yormadan enerji sağlar. Sebze çorbaları veya mercimek çorbası gibi besleyici seçenekler tercih edebilirsiniz.

Sebzeler:

Haşlanmış veya buharda pişmiş sebzeler, hafif ve sindirimi kolay birer seçenektir. Brokoli, havuç, kabak gibi sebzeleri tüketebilirsiniz.

Bütün Tahıllar:

Tam tahıllı ekmek, bulgur, esmer pirinç gibi bütün tahıllar, sindirimi yavaşlatarak daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olabilir.

Meyveler:

C vitamini ve lif açısından zengin meyveler, hafif bir tatlı isteğinizi giderebilir ve sindirimi kolaydır. Özellikle kavun, karpuz, elma gibi su içeriği yüksek meyveleri tercih edebilirsiniz.

Lor Peyniri:

Hafif ve sindirimi kolay olan lor peyniri, protein açısından zengindir ve uzun süre tok kalmanıza yardımcı olabilir.

Zeytinyağlı Yemekler:

Hafif ve sindirimi kolay olan zeytinyağlı yemekler, sindirim sisteminize yüklenmeden iyi birer seçenektir. Zeytinyağlı yaprak sarması, zeytinyağlı enginar gibi seçenekler denenebilir.