PROJE OKULLARINA YÖNETİCİ VE ÖĞRETMEN ATAMALARINA ÇEKİ DÜZEN VERİLSİN « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

PROJE OKULLARINA YÖNETİCİ VE ÖĞRETMEN ATAMALARINA ÇEKİ DÜZEN VERİLSİN

Proje Okulları 2014 yılında Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı döneminde açılmıştı.


Web Banner
2016 yılında proje okul sayısı 155 iken bugün 1000’i geçmiştir.
Bu okullara öğrenciler sınavla alınırken yönetici ve öğretmen atama ve görevlendirmelerinde hiç bir kriter aranmaması her türlü soruyu akla getirmektedir.
Öğretmenin yüksek lisans,doktora yapmasına,uluslararasında makale yazmış olmasına,başarısı ile tanınan birisi olmasına bakılmamaktadır.
Tek kriter eş,dost,siyaset yakınlığıdır.
Sonuç olarak proje Okullarına yönetici ve öğretmen atama biçimi yanlış olmuştur.
Ülkemizde ve ve uluslarasında Proje üretmek için açılan bu okullar bu atama sistemi ile proje yapmaları,başarılı olmaları da mümkün değildir.
Türk Eğitim Sen olarak proje okullarının açıldığı günden bu tarafa bu okulların yönetici ve öğretmen atamalarına karşı çıktık,davalar açtık.
Bu atama biçimi ile eğitim çalışanları ayrıştırılmakta,Çalışma barışı bozulmakta ve Milli Eğitim Bakanlığına olan güvensizlik artmaktadır.
Bizim talebimiz;
Proje okullarının yönetici atama bakımından MEB Yönetici Atama Yönetmeliği’ne, öğretmen ataması bakımından da MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği kapsamına alınmasıdır.Bu sağlanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.
Proje okulları Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı döneminde açılmıştır.Sonradan göreve gelen Milli Eğitim Bakanları İsmet Yılmaz ve Nabi Avcı döneminde de proje okullarında yaşanan usulsüz yönetici ve öğretmen atamaları devam etmiştir.
Göreve 06 Ağustos 2021 tarihinde başlayan Sayın Mahmut Özer’e de Genel Başkanımız Talip Geylan tarafından bir kaç kez proje okullarına yapılan yönetici ve öğretmen atamalarında yaşanan yanlışlık rapor olarak sunulmuş ve düzeltilmesi istenmiştir.
Sayın bakan Mahmut Özer’den proje okullarında yaşanan,yönetici ve öğretmen atamalarında ki eğitim çalışanlarını kamplara bölen bu ayrıştırıcı anlayışın sonlandırmasını bekliyoruz.
Musa Akkaş
Türk Eğitim Sen Genel Sekreteri

Web Banner
Web Banner