Prof. Dr. Şen’den haftalık hava durumu açıklaması « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Prof. Dr. Şen’den haftalık hava durumu açıklaması


Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, İstanbul ve Kırklareli’nin Karadeniz kıyıları, Ege’nin güneyi, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz’in doğu kıyıları, Orta Karadeniz kıyı illeri ve Trabzon’un iç kesimleri ile Rize ve Artvin kıyıları ile Iğdır ve Ağrı çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri civarında, iç kesimlerde yer yer (1-3 derece) altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara ve Kuzey Ege’de kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILARKUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

‘KURAK BİR DÖNEME GİRİYORUZ’

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumuyla ilgili” Bu sene deniz yüzey sıcaklıkları çok yüksek oldukları için, deniz kenarlarında bu tür yağışlar, her an gelişebilir, daha şiddetli yağışlar bırakabilir. Buralarda, sel ve su baskınları hatta dolu yağışıda yaşanabilir. Önümüzdeki hafta daha sakin meteorolojik şartlar gözüküyor. Yani yağış çok fazla yok gibi gözüküyor. Kurak bir döneme giriyoruz. Sıcaklıklarda öyle çok fazla düşmeyecek önümüzdeki hafta.” ifadelerini kullandı.

YÜKSEKOVA’DA DAĞLAR TOZ BULUTUNDA KAYBOLDU

Toz bulutları rüzgarın da etkisiyle hayatı olumsuz yönde etkilerken, akşam saatlerinde dağlar toz bulutu içinde kayboldu. Sabah saatlerin başlayan rüzgarlı havanın akşam saatlerinde etkisini artmasıyla birlikte gelen toz bulutundan dolayı ilçenin en yüksek dağı Cilo Dağları kayboldu. Dağın yakınlarından geçen vatandaşlar ise o anları cep telefonlarıyla kaydetti.

Hamdi Çavlı isimli vatandaş, “Buradan geçiyordum gözüm dağlara takıldı. Öyle bir toz bulutu vardı ki dağlar görünmüyordu. Bende arabandan inerek o anı kaçırmamak için cep telefonuyla çektim. Zaten sabah saatlerinde rüzgar etkiliydi hala devam ediyor” dedi.

BÖLGELERİMİZDE HAVAMARMARAParçalı bulutlu, Kırklareli ve İstanbul’un Karadeniz kıyılarının aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzey, kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

EDİRNE 14°C, 28°CParçalı ve az bulutlu

İSTANBUL 20°C, 27°CParçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 15°C, 26°CParçalı bulutlu, Karadeniz kıyıları yer yer çok bulutlu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SAKARYA 16°C, 26°CParçalı ve az bulutlu

EGEParçalı bulutlu, güney kesimlerinin yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Kuzey Ege’de kuzey, kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR 12°C, 24°CParçalı ve az bulutlu

DENİZLİ 18°C, 31°CParçalı, yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR 21°C, 32°CParçalı ve az bulutlu

MUĞLA 16°C, 30°CParçalı, yer yer çok bulutlu, bu akşam ve Pazartesi öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

AKDENİZParçalı, yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz’in doğu kıyılarının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 22°C, 31°CParçalı, yer yer çok bulutlu, Pazartesi öğle saatlerinden sonra güney kesimleri kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA 26°C, 32°CParçalı, yer yer çok bulutlu, iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY 22°C, 28°CParçalı, yer yer çok bulutlu, kıyı kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MERSİN 23°C, 31°CParçalı, yer yer çok bulutlu, Pazartesi doğu kesimleri kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLUParçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA 12°C, 24°CParçalı ve az bulutlu

ESKİŞEHİR 12°C, 25°CParçalı ve az bulutlu

KONYA 16°C, 22°CParçalı ve az bulutlu

SİVAS 5°C, 22°CParçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZParçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU 10°C, 23°CParçalı ve az bulutlu

KASTAMONU 6°C, 23°CParçalı ve az bulutlu

SİNOP 19°C, 25°CParçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK 15°C, 23°CParçalı ve az bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZParçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyı illeri ve Trabzon’un iç kesimlerinin, Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA 10°C, 23°CParçalı bulutlu

SAMSUN 15°C, 24°CParçalı, yer yer çok bulutlu, iç kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TOKAT 10°C, 23°CParçalı bulutlu

TRABZON 18°C, 24°CParçalı, yer yer çok bulutlu, iç kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLUParçalı ve az bulutlu, doğusu yer yer çok bulutlu, Pazartesi Ağrı ve Iğdır ile Van’ın kuzey ve doğu çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM 6°C, 20°CParçalı bulutlu

KARS 4°C, 20°CParçalı bulutlu

MALATYA 12°C, 27°CParçalı ve az bulutlu

VAN 10°C, 24°CParçalı bulutlu, Pazartesi kuzey ve doğu çevreleri yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLUAz bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 17°C, 33°CAz bulutlu ve açık

GAZİANTEP 20°C, 32°CAz bulutlu ve açık

SİİRT 21°C, 33°CAz bulutlu ve açık

ŞANLIURFA 22°C, 34°CAz bulutlu ve açık

5 GÜNLÜK TAHMİN