Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, artan vakalar sonrası uyardı! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, artan vakalar sonrası uyardı!

Hacettepe Üniversitesi  Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı ,Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Tam kapanma 28 gün olmalı, 14 gün işe yaramaz. Seyahatler kısıtlanmadan salgınla başa çıkılamaz. Sonradan alınan önlemler işe yaramadı” dedi.


FOX Televizyonunda COVİT19 salgınının ülkemizdekii seyrine ilişkin değerlendirmeler yapan Prof. Dr. Ceyhan, ” İstanbul’da vaka biraz düştü ama fark etmiyor. İstanbul’dan her yere seyahat var. Bir yerde azalırken başka  bir şehirde artıyor. Nisan, mayıs aylarında. Alınması gerekli olan önlemler alınmadı” diye konuştu.

Prof. Dr Ceyhan, “İl Hıfzıssıha kurullarının alacağı tedbirlerin anlamı kalmadı, çünkü bütün ülkeye yayıldı. Seyahatler kısıtlanmadan salgınla başa çıkılamaz. Hastalığı taşıyanların % 20’lik bölümü süper bulaştırıcı. Tam kapanma 28 gün olmalı. 14 gün işe yaramaz. 14 gün bir kuluçka süresidir. Önleme için 2 kuluçka süresi yani 28 gün kapanma gerekmektedir. Erken dönemde alınmayan önlemler sonradan alınınca işe yaramadı” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DE BİR KAÇ MİLYON VİRÜSLÜ İNSAN VAR”

Türkiye’deki vaka sayısına da değinen Ceyhan, Sağlık Bakanlığı’nın teşhis edemeyeceği hastalarla beraber toplamda Türkiye’de 1 kaç milyon pozitif kişi olduğunu dile getirdi.