Okul İdaresi İhtiyaç Duyulduğunda Öğretmenleri Haftada 2 Gün Okula Çağırabilir mi? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Okul İdaresi İhtiyaç Duyulduğunda Öğretmenleri Haftada 2 Gün Okula Çağırabilir mi?

Uzaktan eğitime geçilmesiyle birlikte,bakanlık yayınlamış olduğu resmi yazıda öğretmenlerin uzaktan eğitim sürecinde yapılan faaliyetleri değerlendirmeleri için haftanın bir günü okullarına geleceğini duyurmuştu.


Yaşanan Kovid-19 vaka sayıların yükselişe geçmesiyle birlikte okullarda yüz yüze eğitime şimdilik 31 Aralık 2020 tarihine kadar ara verildi.

Bu karar sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı yayınlamış olduğu resmi yazı ile süreç hakkında bilgilendirme yapmış, uzaktan eğitim süreci devam ederken, öğretmenlerin okul idaresi tarafından yapılacak planlamaya göre haftanın bir günü okullarına giderek, uzaktan eğitim sürecimni zümre olarak değerlendireceklerini duyurmuştu.

Açıklamadan sonra bazı okul idarelerinin öğretmenlerin haftanın iki günü okula çağırdığı haberi gelmektedir.

Bakanlığın göndermiş olduğu resmi yazıda öğretmenler haftada en az bir gün okullarına gelerek, rehber öğretmenleri ve zümreleriyle değerlendirme yapacağı söylenmektedir.

Yazıda belirtilen en az bir gün ifadesinden dolayı okul idareleri ihtiyaç duyulması durumunda bazı zümre öğretmenlerini ya da tüm öğretmenlerin haftanın 2 günü daha fazla olacak şekilde uygun planlama ile çağırabilmektedir.

Yaşanan Kovid-19 sürecininde göz önünde bulundurularak bu kararların alınması gerekmektedir.