Öğretmenlerin Dönem Sonu Seminerleri Hakkında Önemli Açıklama « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Öğretmenlerin Dönem Sonu Seminerleri Hakkında Önemli Açıklama


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin dönem sonu mesleki çalışmalarının 19-23 Haziran 2023 tarihleri arasında uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirileceğini duyurdu. Bu konuda MEB’e bağlı olan Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul ve Lise düzeyinde görev yapan öğretmenleri ilgilendiren açıklama, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, Ortaöğretim, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri ile Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından valiliklere gönderilen yazılarla duyurulmuştu.

MEB’den yapılan açıklamada; konuyla ilgili olarak bazı tereddütlerin olduğu tespit edildiğinden, aşağıdaki açıklamaların yapılması gerekliliği ortaya çıkmıştır:

1- Öğretmenlerin mesleki çalışmaları, Öğretmen Bilgi Ağı (oba.gov.tr) üzerinden uzaktan eğitim şeklinde gerçekleştirilecektir.

2- MEB’e bağlı tüm okul ve kurumlarda, ilgili mevzuata uygun olarak yıl sonunda yapılması gereken toplantı, kurul ve benzeri çalışmalar, 19-23 Haziran 2023 tarihleri arasında uzaktan yapılacaktır.

3- Sorumluluk sınavları ise mümkün olduğunca öğretmenleri mağdur etmeden, yerel düzeyde alınacak tedbirlerle gerçekleştirilecektir.

Konuya gerekli hassasiyeti göstermenizi önemle rica ediyoruz.