Öğretmenlerin 2023 Haziran Ek Ders Ücreti Ödemeleri Nasıl Olacak? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Öğretmenlerin 2023 Haziran Ek Ders Ücreti Ödemeleri Nasıl Olacak?

2023 Haziran ayında hangi ek ders ücretleri ödenir, hangileri ödenmez? 


1-16 Hazirana kadar tüm öğretmenlere normal ek ders ücreti ödenir. (Hafta bütünlüğü varsa hafta ay bütünlüğü varsa ay bütünlüğüne göre)

19-23 Haziran mesleki çalışma haftasında öğretmenler (okul öncesi, sınıf, branş, Btr ve rehber öğretmenler) daha önce izlemediği bir eğitim videosunu ÖBA üzerinden izleyecekler ve 15 saat EYGG (110 kod) olarak yazılacak. (Tek şart daha önce izlemediği bir eğitimi izlemek.)

Btr görevlendirmeleri 16 Haziranda bittiği için ödemeleri de bir üst maddedeki gibi olacaktır.

19- 23 Haziran mesleki çalışma haftasında yöneticiler okulda olur ve normal yönetim ücretini alır. Mesleki çalışma ücreti alamazlar ancak gönüllü olarak isterse eğitim videosunu izleyebilirler.

Ücretli öğretmene 16 Haziran’dan sonra ücret ödemesi yapılmaz.

26-27 Haziran genel idari izin DERS YILI DIŞINDA olduğu için öğretmenlere ek ders ücreti ödenmez. İdareciler ise okulu kapatmaz. Asgari düzeyde personel okulda bulunur. Okulda bulunan idareci 2 gün için yönetim ücretini tam alır. Okulda olmayan idareci hiçbir ücret alamaz.

19-23 Haziran arası 5 gün raporlu veya izinli olan öğretmenlere mesleki çalışma ücreti ödenmez. Ancak 4 gün raporlu veya izinli ise ve raporlu olmadığı 1 gün eğitim videosunu izlediyse mesleki çalışmayı tamamlamış olur ve 15 saat ücret ödenir.

Not: Öğretmenlerimizin mesleki çalışma ücretlerinin Haziran ayında ödenmesinde sorun olmaması için mesleki çalışmalarını 19-23 tarihleri arasında tamamlaması uygun olacaktır. Tamamlamazlarsa ücretler Temmuz ayına kalacağı ve maaş katsayısı değişeceği için ödemelerde sorun olacaktır.

Hazırlayan: Web’de Öğren Ekibi – Habib OCAK