Öğretmeninin, PKK yandaşları tarafından hedef gösterilmesine sert tepki! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Öğretmeninin, PKK yandaşları tarafından hedef gösterilmesine sert tepki!

Şırnak , İdil ilçesinde bulunan İdil Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulunda müzik öğretmeninin, PKK yandaş ve sempatizanları tarafından Hedef gösterilmesine tepkiler çığ gibi büyüyor.


Web Banner

Şırnak İdil Mehmet Akif İnan imam hatip Ortaokulunda müzik öğretmeninin müfredat gereği İstiklal Marşı’nı güzel okunması amacı ile yapılan derste, İstiklal Marşı’nı okurken alaycı bir tavır ile gülen öğrencisini ikaz ederek ciddi olması gerektiğini ,İstiklal Marşı‘nın Milli Marşımız olduğunu söylemesi bazı kesimler tarafından çarpıtılarak Terör örgütü iltisaklı Haber sitelerine servis edildi.

Hedefe konulan müzik öğretmeninin  sosyal medya hesaplarından kendi ve eşinin tehdit edildiği ulaştığınız bilgiler arasında yer alıyor.

Öte yandan Öğretmenin savcılığa suç duyurusunda bulunduğu, Okul müdürünün ise öğretmene sahip çıkmadığı  gelen bilgiler arasında yer almakta.

Öğretmenin PKK yandaş ve sempatizanları tarafından sindirilmeye çalışmamasına Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Şırnak İl Başkanı Turgut Tatar’dan sert tepki geldi.

Tatar sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı

İlimiz İdil ilçesinde görev yapmakta olan bir öğretmenimizin, görevinin gereklerini yerine getirmeye çalışırken karşılaştığı durumlar ve düşürülmeye çalışıldığı konum karşısında sessiz kalamayız.

Öğretmenimiz İstiklal Marşı’mızın öğretimi ve öneminin, değerinin kavratılması ile birinci dereceden hem öğrencilerine, hem çalıştığı kurumuna, hepsinden ziyade Türkiye vatandaşı olarak vicdanına yükümlüdür.

Öğretmenimizin mesleki değerlerinin ve görevinin bilincinde olması eğitim camiası için takdir edilesi bir durumdur. Milli ve ortak değerlerimiz bizi ayrıştırıcı değil bağlayıcı olmalıdır.

Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında yaşayan her yurttaşın ortak değeri olan, hiçbir ayrım yapmaksızın bizi bir çatı altında toplayan onurlu Marşımızı kimse kirli fikir ve ideolojileri için malzeme edemez, buna yeltenemez.

Öğretmenimiz müfredatının gereklerini yerine getirirken; kirli zihniyetlerin paslanmış ideolojileri karşısında iftiraya uğramış, üzerinden prim yapılmaya çalışılmıştır.

Türkiye’nin her eğitim kurumunda, milli birlik ve beraberliğimiz ve ülke birlik bütünlüğümüzün bekası adına İstiklal Marşımızın öğretilmesi başta olmak üzere, milli değerlerimiz her öğrencimize aşılanmalıdır

Hain PKK yandaş ve sempatizanlarının bu konu üzerinden saldırıya geçmelerinin sebebi; öğretmenlerimizi sindirip bölgede milli ve manevi değerlerin aşılanmasını engellemeyi istemeleridir.

Bölgede öğretmenlerimizin çabaları sonucu gelişen milli manevi değerlerin gelişmesi bu zihniyeti rahatsız etmektedir.

Görevini layıkıyla yapan, tüm eğitim çalışanlarının her zaman yanında olduğumuzu bildiriyor; hiçbir koşulda İstiklâl Marşımızın kötü emeller uğruna malzeme edilmeye yeltenilmesine izin vermeyeceğimizi tüm kamuoyuna bildiriyoruz.

 

Web Banner
Web Banner